Už aj škôlkari môžu súťažiť v cudzích jazykoch online

red, 29. októbra 2021 o 04:22

Na začiatku novembra odštartuje na Slovensku prvá online súťaž v učení cudzích jazykov určená pre najmenšie deti. Deti v materských školách a v prvých ročníkoch základných škôl budú precvičovať slovnú zásobu vo verzii aplikácie WocaBee pre deti vo veku 4-7 rokov.


V súťaži sa bude hodnotiť usilovnosť v učení nových slovíčok, a to výhradne prostredníctvom obrázkov a zvukov. Súťaž s názvom Mini WocaBee šampionát sa uskutoční v termíne 8.-12. novembra 2021. Materské a základné školy, ako aj lektori skupinových kurzov pre najmenšie deti do nej môžu svoje triedy prihlásiť do 5. novembra. Jazyková súťaž pre najmenších sa uskutoční v rámci online Jazykového WocaBee šampionátu pre základné a stredné školy, ktorý prebieha od 20. októbra pod záštitou Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR.

Súťaž Mini WocaBee šampionát sa na Slovensku uskutoční po prvýkrát. Jej organizátorom je poskytovateľ aplikácie WocaBee na učenie cudzích slovíčok pre školy, ktorá sa na slovenských školách používa už štvrtý školský rok. Až 98% učiteľov, ktorí ju vyskúšali, v prieskume potvrdilo, že aplikácia pomáha žiakom výrazne zlepšiť ich jazykové vedomosti.

„Úspech aplikácie WocaBee na školách nás spolu s tohtoročnou rekordnou účasťou v Jazykovom WocaBee šampionáte inšpirovali k vytvoreniu súťaže aj pre najmenšie deti. Tie sa učia jazyky v našej aplikácii WocaBee vo verzii pre deti pomocou obrázkov a zvukov. Naším cieľom je ich motivovať už v tomto veku k pravidelnému precvičovaniu cudzieho jazyka,“ hovorí Michal Ošvát, autor aplikácie a organizátor súťaže.

V Mini WocaBee šampionáte sa budú hodnotiť triedy na základe usilovnosti v precvičovaní slovnej zásoby. O tej hovoria body získané za precvičovanie slovíčok v aplikácii WocaBee, tzv. WocaPoints. Čím viac deti slovíčka precvičujú, tým viac sa aj naučia. V súťaži víťazia triedy, ktoré získajú najvyšší priemerný počet WocaPoints na jedného žiaka. Všetci zapojení žiaci aj učitelia majú zároveň možnosť získať hodnotné ceny v žrebovaní.

Materské a základné školy, ako aj lektori skupinových kurzov pre deti vo veku 4-7 rokov môžu svojich žiakov prihlásiť do súťaže Mini WocaBee šampionát do 5. novembra 2021. Prihlasovanie je veľmi jednoduché – stačí na stránke organizátora www.wocabee.app objednať bezplatnú mesačnú verziu aplikácie, pričom po prihlásení učiteľ zvolí verziu pre deti. Do žrebovania o hodnotné ceny sú zaradené všetky triedy, ktoré splnia veľmi jednoduché podmienky. Žrebovanie sa uskutoční 12.11.2021, samotná súťaž tried sa uskutoční v termíne 8.-12.11.2021. Viac informácií o cenách a podmienkach súťaže sú dostupné na tomto linku.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Dieťa 1 — 6 - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >