Trenčianska univerzita zriadi od marca detský kútik, bude pre deti až do 12 rokov

TASR, gb, 24. januára 2019 o 10:05

Študenti a zamestnanci Trenčianskej univerzity Alexandra Dubčeka od marca lepšie zosúladia svoje štúdium či prácu s rodičovstvom. Škola otvorí detský kútik určený deťom od troch do dvanástich rokov.

Detský kútik na Trenčianskej univerzite Alexandra Dubčeka.

Foto: Trenčianska univerzita Alexandra Dubčeka

Detský kútik sa nachádza v zmodernizovaných a plne vybavených priestoroch Fakulty sociálno-ekonomických vzťahov. Jeho kapacita je 21 detí, pričom vytvoria priestor aj pre deti so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami. Personál bude mať za úlohu nielen stráženie detí, ale aj pripravovať rôzne aktivity. Flexibilná prevádzka odzrkadlí reálne potreby rodičov z radov zamestnancov a študentov školy. V prvej etape bude detský kútik fungovať počas pracovných dní a prihlasovať sa bude vopred, v prípade potreby a voľnej kapacity prijmú aj neprihlásené dieťa, hovorkyňa univerzity Lucia Petríková.

Vytvoreniu detského kútika predchádzal prieskum na univerzite. Študenti vnímajú túto možnosť ako veľkú pomoc, keď potrebujú ísť na skúšku alebo prednášku. Rozpočet projektu je viac ako 156-tisíc eur, z toho nenávratný finančný príspevok zo zdrojov Európskej únie a štátneho rozpočtu cez 141-tisíc eur.

Len prednedvnom sme informovali, že detský kútik zriadila aj Univerzita Pavla Jozefa Šafárika v Prešove. Centrum s kapacitou dvadsať detí je v priestoroch Študentského domova a jedálne vo vysokoškolskom areáli. Unipáčik je určený pre deti do desať rokov.







Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Školák - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >