Tip na výlet: Nevšedný chodník nad mokraďami v Oboríne vás vtiahne do vodného sveta

Gabriela Bachárová, 18. júna 2021 o 04:15

Vo východoslovenskej obci Oborín vznikol na mŕtvom ramene rieky Laborec unikátny drevený náučný chodník vedúci ponad močiare a mokrade. Návštevníci si odnášajú zážitok, ktorý nie je pre Slovensko práve typický.

Vodná zážitková cesta v Oboríne.

Foto: tipnatrip.com

Trojkilometrový náučný chodník vznikol len nedávno v rámci cezhraničnej spolupráce s Maďarskom a obec Oborín v okrese Michalovce, ktorá nie je žiadnym turistickým strediskom, si od neho sľubuje oživenie. Tamojší vodný svet však ešte veľmi neprenikol do všeobecného povedomia, pritom ide o miesto na Slovensku vskutku originálne a pre turistov netradičné, veď sme všetci skôr zvyknutí na kopce a hory, rebríky či reťaze. Preto je tak osviežujúce vidieť a zažiť niečo úplne iné.

Chodník nie je jediným lákadlom, jeho súčasťou je i rozhľadňa, ktorá turistom umožňuje pozorovať vtákov a okolitú prírodu. Lokalita poteší aj milovníkov cyklistiky, na dvoch kolesách sa tu môžete preháňať po novej cyklotrase dlhej 11,6 kilometra. Bicykel si tu pohodlne požičiate, nemusíte si voziť vlastný. No a ak by ste zatúžili dotknúť sa vodného sveta naozaj zblízka, priam na dosah ruky, Oborín prenajíma turistom lode a člny na elektrický pohon. Máte radi minulosť? V obci v rámci projektu otvorili i vidiecky dom, ktorý ukazuje, ako sa v kraji žilo kedysi. Turisti sa môžu ísť pozrieť aj k našim južným susedom, Tokaj je známa vinohradnícka oblasť, v ktorej sa vyrábajú oceňované tokajské vína.

Ešte jedna vec patrí k oborínskemu náučnému chodníku priam neodmysliteľne, zvlášť v letnom období a zvlášť večer. Komáre. Nezabudnite si preto so sebou na výlet pribaliť repelent. A teraz sa už pozrite, čo všetko uvidíte, keď sa do Oborína vyberiete.

Foto: tipnatrip.com


Foto: tipnatrip.com


Foto: tipnatrip.com








































Pozrite si aj video, ako to na náučnom chodníku Oborín vyzerá:









Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Voľný čas - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >