Čokoládové pralinky.
Foto: Varecha.skČokoládové pralinky sú až smiešne jednoduché a ide do nich len pár surovín. Zato výsledok je efektný. Niekedy sa im hovorí aj čokoládové hľuzovky podľa toho, že tvarom pripomínajú známu vzácnu hubu hľuzovku rastúcu pod zemou. Ide vlastne o čokoládové bonbóny, ktoré sú veľmi podobné známym bonbónom truffles, čo v angličtine neznamená nič iné ako hľuzovky.
Čokoládové pralinky
Budete potrebovať:200 gramov čokolády, vhodná je horká čokoláda
100 gramov masla
50 gramov kryštálového cukru
70 gramov sladkej smotany
kakaový prášok
Postup:
1. Postup je veľmi jednoduchý. Smotanu, maslo a cukor dajte do kastrólika a varte do rozpustenia. Pozor, nutné je neustále miešanie, aby sa vám hmota nepripálila.
2. Po rozpustení odstavte z ohňa a prihoďte čokoládu, ktorú ste predtým rozlámali na kúsky. Miešajte, kým sa dokonale nerozpustí.
3. Po vychladnutí dajte stuhnúť do chladničky do druhého dňa.
4. Zo stuhnutej hmoty lyžičkou vykrajujte menšie kúsky, ktoré okamžite obaľujte v kakaovom prášku. A je hotovo! Prajeme vám sladké Vianoce.