Čierny, ľahký, šťavnatý, jednoducho výborný.
Foto: Dorota HudecováPotrebujete naň jablká, kakao, prášok do pečiva a vajíčko. Odporúčame ale aj ozdobiť podľa receptu uvedeného nižšie, chute sa budú ešte lahodnejšie prelínať. Ak chcete koláčik väčší, môžete dávky, pochopiteľne, zdvojnásobiť.
Do misky dajte 300 gramov nastrúhaných jabĺk a 60 gramov kakaa. Pridajte lyžičku prášku do pečiva a 1 vajce. Všetko zmiešajte a dajte na plech. Na vrch ešte ako ozdobu poukladajte kúsky horkej čokolády (čím vyšší obsah kakaa, tým lepšie) a drobné ovocie ako čučoriedky, maliny, prípadne ríbezle – podľa chuti. Pečte na 180 stupňoch 20 minút.
Potom si už môžete len pochutnať. Je to vynikajúce, uvidíte!