Stredné školy môžu od prvého júna otvoriť kvôli skúškam

TASR, 27. mája 2020 o 04:00

Od prvého júna môžu obnoviť svoju činnosť aj stredné školy, ale len kvôli konaniu rôznych skúšok.

Stredné školy otvoria na prijímačky.

Foto: Shutterstock.com

Úrad verejného zdravotníctva povoľuje stredným školám obnoviť svoju činnosť, a to kvôli konaniu skúšok, akými sú komisionálne, jazykové či prijímacie skúšky a tiež maturitné či absolventské skúšky.

Prijímacie konanie na osemročné gymnáziá bude tento rok v dvoch termínoch: 15. júna a 18. júna. Žiaci, ktorí sa budú uchádzať o štúdium v osemročnom vzdelávacom programe, sa o prijatí alebo neprijatí na strednú školu dozvedia 24. júna 2020. Vyplýva to z rozhodnutia ministra školstva o termínoch, organizácii a hodnotení prijímania na vzdelávanie do prvého ročníka osemročných vzdelávacích programov v stredných školách v čase mimoriadnej situácie v školskom roku 2019/2020, ktoré rezort zverejnil na svojom webe.

Činnosť je tiež povolená na účel skúšok odbornej spôsobilosti na výkon povolania. Kvôli štátnym jazykovým skúškam môžu svoju činnosť obnoviť od prvého júna jazykové školy zaradené do siete škôl a školských zariadení.

Od 1. júna otvárajú nielen materské školy prvé až piate triedy základných škôl, ale činnosť umožňujú aj školským jedálňam a jasliam za podmienok uvedených v usmernení Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny.






Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Školák - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >