Školáci z Hrabušíc pomohli Prešovčanom, poslali im peniaze, ktoré zarobili na vianočných trhoch a vystúpení

Patricia Poprocká, 27. decembra 2019 o 09:42

Dávať je viac ako dostávať, školáci z Hrabušíc na Spiši o tom vedia. Pred Vianocami pomohli Prešovčanom, ktorých na Mikuláša zasiahla tragédia. Výťažok z vystúpenia a predaja svojich výrobkov na vianočných trhoch poslali na účet pomoci obetiam výbuchu plynu, pri ktorom zahynulo osem ľudí a všetci obyvatelia paneláku prišli o svoje domovy.

Školáci pri predaji svojich výrobkov na vianočných trhoch.

Foto: ZŠ Hrabušice

Učiteľky základnej školy s materskou v Hrabušiciach so svojimi žiakmi nacvičili predvianočné predstavenie na motívy rozprávky Hansa Christiana Andersena Dievčatko so zápalkami. Smutný koniec príbehu mierne pozmenili a 17. decembra ho zahrali obyvateľom obce. „Nápad pani učiteľky Viery Keritovej bol krásny, scenár dokonale premyslený, že výsledné dielo bolo úžasné,“ približuje tamojšia učiteľka Jana Barillová.

Popri tom žiaci a učiteľky na vianočných trhoch pred Kultúrnym domom v Hrabušiciach ponúkali ľuďom na predaj aj výrobky, ktoré pripravili – vianočné ozdoby, sviečky či perníčky.

Výťažok z oboch podujatí poputoval na účet mesta Prešov. Školáci a ich pedagógovia v Hrabušiciach sa tešia, že im podarila nádherná vec, a že aj oni dokázali prispieť na pomoc tým, ktorí to potrebujú.

Ak máte chvíľu čas, pozrite si predstavenie školákov z Hrabušíc. Dievčatko so zápalkami.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Školák - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >