Seniorky chodia v Bratislave čítať do materských škôl. Hľadá sa jedna nová

TASR, 27. februára 2020 o 03:13

Do dobrovoľníckeho programu Čítankovo, čo je medzigeneračný projekt, v rámci ktorého chodia seniorky čítať deťom z materských škôl rozprávky, je zapojených deväť materských škôl v troch mestských častiach Bratislavy.

Seniorky chodia deťom čítať do škôlky.

Foto: Bratislavské dobrovoľnícke centrum

„Cieľom programu je zlepšiť medzigeneračné porozumenie medzi deťmi a seniormi v meste. Sekundárnym benefitom je rozvíjanie vzťahu detí ku knihám a čítaniu, ako aj poskytnutie pozitívneho vzoru dospelých," vysvetlila Michaela Bagalová z Bratislavského dobrovoľníckeho centra.

Čítankovo je najrýchlejšie sa rozrastajúci dobrovoľnícky program v Bratislavskom kraji, Bratislavské dobrovoľnícke centrum zapája materské školy do programu Čítankovo od roku 2018.

Aktuálne sa program realizuje v materských školách v bratislavských mestských častiach Vrakuňa, Karlova Ves a Staré Mesto. Čítanie v materských školách sa uskutočňuje raz týždenne, seniorky si tému rozprávky vopred dohodnú s triednou učiteľkou a po prečítaní si ju s deťmi interaktívne opätovne prechádzajú.

Seniorky si program podľa Bagalovej pochvaľujú, do programu sa podľa jej slov môže zapojiť každý senior alebo seniorka z Bratislavy, prípadne z okolitých miest a obcí, ideálne však z okolia konkrétnej škôlky.

„Senior by mal mať viac ako 60 rokov, byť trpezlivý, zodpovedný a ochotný venovať jednu až tri hodiny svojho času týždenne," dodala s tým, že aktuálne hľadá Bratislavské dobrovoľnícke centrum dobrovoľníka na čítanie rozprávok deťom do materskej školy na Majerníkovej v Karlovej Vsi.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Dieťa 1 — 6 - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >