Recept na víkend Vždy populárne grilážky a iné rýchle vianočné sladkosti

Patricia Poprocká, 9. decembra 2023 o 05:05

Vianočné pečenie má svoje čaro, pri množstve povinností však dobre padne aj niečo rýchle, s čím sa príliš nenababreme a výsledok vidno raz-dva. Vyberte si z našej ponuky 10 rýchlych sladkostí.

Fantastické grilážky, ako inak.

Foto: Varecha.sk/Rennatte

Pri každom z nasledujúcich receptov poslúži jeden polotovar – tortové oblátky. Môžete si upiecť vlastné, jednoduchšie je ich ale kúpiť. Pri kúpe čítajte zloženie – je naozaj rozmanité, a vyberte si tie bez palmového tuku či chemických prísad.

Potom si už vyberte z ponuky sladkých dobrôt portálu Varecha.sk, ktorý prináša rebríček 10 vianočných sladkostí z tortových oblátok. Môžete si pripraviť griláž, roládu, guličky rafaelo aj ďalšie jednoduché koláčiky. Recepty nájdete na tomto linku.

My vám ponúkame recept na nesmrteľnú klasiku – griláž.

Potrebujeme: tortové oblátky, 1 salko, 1 maslo, 300 gramov cukru, 150 gramov nasekaných vlašských orechov

Postup: Cukor rozpustíme na karamel. Potom doň vmiešame maslo. Keď sa rozpustí, pridáme salko. Keď sa hmota spojí, prisypeme orechy. Odstavíme a natierame na tortové oblátky, každú vrstvu ukladáme na seba. Keď máme hotovo, zaťažíme ich plechom alebo knihami a necháme v chlade. Potom krájame a môžeme jesť. Kto obľubuje, môže ich časť aj namáčať v rozpustenej čokoláde, nie je to však potrebné.

Fotorecept nájdete na tomto linku.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Recept na víkend - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >