Chlieb je hotový rýchlo a je naozaj vynikajúci.
Foto: Patricia PoprockáRažný kvások zmiešame s dvoma 250 ml pohármi teplej vody, pridáme pol deci oleja a soli podľa chuti. Kto obľubuje, môže primiešať aj ľanové semienka alebo rascu, nič sa však nestane, ak chlebík necháte len takýto čistý.
Zmes zmiešame s kilogramom hladkej múky T 650, ale ak nemáte, môžete pokojne skúsiť aj inú. Vymiesime cesto a necháme v miske kysnúť 3,5 až 4 hodiny. Potom cesto poukladáme do foriem na pečenie (obdĺžnikové, veľkosť ako na obrázku), prípadne do inej. Necháme podkysnäť ešte ďalších 40 minút a potom dáme piecť.
Prvých 10 minút pečieme v rúre vyhriatej na 250 stupňov, potom teplotu znížime na 200 stupňov a pečieme ešte 40 minút.
Keď chlebíky vyberieme, potrieme ich vodou a necháme vychladnúť.
Veľa úspechov a dobrú chuť!
ANKETA: