Recept na víkend Vynikajúci kváskový chlieb, ráno zarobíte, popoludní máte

Patricia Poprocká, 13. januára 2024 o 05:50

Chutí skvele a jeho výhodou je, že príprava trvá naozaj krátko. Na rozdiel od iných receptov na kváskový chlieb, tento si nevyžaduje prípravu „štartéra“, stačí všetko jednoducho zmiešať, nechať kysnúť a piecť. Nech sa páči, vyskúšajte!

Chlieb je hotový rýchlo a je naozaj vynikajúci.

Foto: Patricia Poprocká

Ražný kvások zmiešame s dvoma 250 ml pohármi teplej vody, pridáme pol deci oleja a soli podľa chuti. Kto obľubuje, môže primiešať aj ľanové semienka alebo rascu, nič sa však nestane, ak chlebík necháte len takýto čistý.

Zmes zmiešame s kilogramom hladkej múky T 650, ale ak nemáte, môžete pokojne skúsiť aj inú. Vymiesime cesto a necháme v miske kysnúť 3,5 až 4 hodiny. Potom cesto poukladáme do foriem na pečenie (obdĺžnikové, veľkosť ako na obrázku), prípadne do inej. Necháme podkysnäť ešte ďalších 40 minút a potom dáme piecť.

Prvých 10 minút pečieme v rúre vyhriatej na 250 stupňov, potom teplotu znížime na 200 stupňov a pečieme ešte 40 minút.

Keď chlebíky vyberieme, potrieme ich vodou a necháme vychladnúť.

Veľa úspechov a dobrú chuť!



ANKETA:

Pečiete si doma chlieb?

74,6%



5,2%



6,0%



9,7%



3,7%



0,7%












Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Recept na víkend - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >