Zapečený bochník vyzerá aj chutí výborne.
Foto: varecha.sk/cesminazPrináša ich portál Varecha.sk a ponúka recepty pre milovníkov mäsa i vegetariánov. Ich výhodou je, že naozaj nejde o nič komplikované, ale o dobroty zapekané v rúre, kde je príprava naozaj jednoduchá.
Skúste si teda pripraviť zapekané rožky s nivou, prípadne „fofr“ večeru pre návštevu s lečom, alebo netradičný chlebík vo vajíčku. V ponuke je aj zapekanka z Poľska či baklažánové bagety. Rebríček nájdete na tomto linku.
My z neho vyberáme nezvyčajne pripravený bochník chleba – Zapečený chlieb trocha inak.
Potrebujeme: kilogramový chlieb, 400 gramov mozzarelly, 250 gramov nastúhaného alebo nadrobeného syra (podľa chuti – niva, údený, tehla), 1 maslo (klasické alebo bylinkové)
Postup: Chlieb nakrojíme zvrchu tak, aby sa oddelili kocky, ale aby spodok ostal nedotknutý. Do zárezov poukladáme mozarellu, maslo a nastrúhaný syr. Potom dáme chlieb zapiecť do rúry na 20 minút na 190 stupňov a môžeme konzumovať. Samostatne so zeleninou alebo ako prílohu k polievkam či prívarkom.