Ak chcete, môžete ich namáčať aj v čokoláde. Ilustračné foto.
Foto: PRAVDA, Renáta JaloviarováPotrebujeme: kešu oriešky, mandle, strúhaný kokos, kokosový tuk, ovsené vločky, hnedý cukor (alebo med), kvalitná horká čokoláda, šafrán
Postup: Dve hrste ovsených vločiek namáčame v 300-400 ml vody, po 10 minútach rozmixujeme do hladkého mlieka. Prisypeme balíček nesolených kešu orieškov, prípadne dva, podľa veľkosti balenia, a všetko spolu rozmixujeme tak, aby vznikla hustejšia kaša. Do tej pridáme balíček strúhaného kokosu, šafrán a stuhnutý kokosový tuk (ak chcete, môžete nahradiť i maslom). Podľa chuti pricukríme, nie však veľmi, najmä ak chcete guličky obaliť v čokoláde – tá má tiež svoju sladkosť. Výsledkom je hustá hmota, z ktorej modelujeme guľky. Do každej v strede vložíme mandľu.
Ďalšia úprava je na vašej chuti a fantázii. Hotové guličky môžete nechať tak, prípadne obaliť v kokose. Ďalšou alternatívou je ozdobiť ich kvapkou roztopenej horkej čokolády, prípadne ich v nej obaliť celé. No a pre tých, ktorí si potrpia na vizáž, je tu ešte možnosť obaliť cukríky v čokoláde a následne v kokose.