Pečiaca rúra potrebuje pravidelnú starostlivosť zvlášť, ak ju často používate.
Foto: Shutterstock.comTiež sa vyhýbate čisteniu pečiacej rúry? Nie ste sami. Zbaviť ju všetkej mastnoty a nečistôt dá poriadne zabrať. S našimi prírodnými tipmi to však bude hračka.
Vnútorná časť pečiacej rúry
Na vyčistenie vnútornej časti rúry na pečenie, ale aj skla na dvierkach, môžete použiť pastu z jedlej sódy. V miske zmiešajte pol hrnčeka jedlej sódy s niekoľkými lyžicami vody tak, aby ste vytvorili dobre roztierateľnú pastu. Tú rozotrite po rúre.Pastu nechajte v ideálnom prípade pôsobiť dvanásť hodín. Potom použite vlhkú handričku a zaschnutú zmes odstráňte.
Ak chcete mať istotu, že rúra bude dokonale čistá, na zaschnutú zmes môžete použiť ešte ocot, ktorá nalejete do rozprašovača a rúru ním postriekate. Handričkou umyte dočista.
Mastnota a nečistoty v rúre môžu byť veľmi odolné, rátajte preto s tým, že ani tento recept nemusí byť stopercentne účinný a možno ho bude nutné zopakovať. Najlepšie je výraznému znečisteniu rúry predchádzať tak, že ju ešte teplú umyjete po každom použití.