Vhodná na každú príležitosť.
Foto: Shutterstock.comKokosová
Potrebujeme: 2 hrnčeky hladkej múky, pol hrnčeka cukru, hrnček kokosu, pol hrnčeka oleja, hrnček mlieka, 1 prášok do pečiva, 2 lyžice kakaa, 3 vajíčka, čokoláda na poliatiePostup: Všetko spolu zmiešame, nalejeme do bábovkovej formy a upečieme. Odporúčaný čas na pečenie bábovky je 40 minút – 20 minút na 180 stupňov a 20 minút na 150. Samozrejme, svoju rúru poznáte najlepšie vy, a ak máte iný osvedčený postup, držte sa ho.
Šľahačková Margotka
Potrebujeme: 1 čokoládu Margot, hrnček cukru, 2 hrnčeky múky, hrnček šľahačky, 2 vajíčka, 1 prášok do pečivaPostup: Žĺtky vymiešame s cukrom do peny, pridáme sneh z bielkov, šľahačku zmiešanú s nastrúhanou margotkou a múku s práškom do pečiva. Upečieme v pomastenej bábovkovej forme.
Klasika z celých vajec
Potrebujeme: hrnček cukru, hrnček mlieka, pol hrnčeka oleja, 2 hrnčeky múky, 3 vajcia, prášok do pečiva, štipku soliPostup: Všetko spolu zmiešame, môžeme si pomôcť aj elektrickým šľahačom. Hladké cesto dáme do vymastenej formy vysypanej strúhankou a pečieme 35-40 minút. Pred podávaním posypeme vanilkovým cukrom.