Recept na víkend Polievka de luxe – s mandľami a pórom

Patricia Poprocká, 19. marca 2022 o 04:12

Je vynikajúca, ľahko stráviteľná, vhodná na slávnostné príležitosti, ale i len tak, keď narýchlo potrebujete niečo uvariť. Zbytočne o nej písať viac, jednoducho ochutnajte!

Polievku môžete urobiť hustú ako kašu, ale aj redší krém, ako máte radšej.

Foto: Patricia Poprocká

Potrebujeme: 6 zemiakov, 2 póry, 150-200 gramov mandlí, 2 lyžice octu, vodu, soľ

Postup: Zemiaky očistíme a nakrájame na kocky. Zalejeme ich vodou len troška nad povrch, osolíme, prikryjeme a dáme variť. Potom nakrájame jeden a pol póru na kolieska a pridáme k zemiakom. Všetko spolu varíme do mäkka. Zvyšnú polovicu póru nakrájame na kolieska tiež, ale necháme ju na mištičke bokom.

Následne si pripravíme z mandlí mlieko. Do mixéra (ak máte len ponorný mixér, tak do vyššej a užšej nádobky) vsypte mandle a zalejte vodou. Rozmixujte a vznikne vám mlieko. Vody pridávajte podľa toho, či chcete polievku redšiu alebo hustejší krém. Ak zostanú drobné kúsočky mandlí, vôbec nevadí, o to bude polievka delikátnejšia.

Keď sú zemiaky a pór mäkké, odstavíme zo sporáka a všetko spolu zmixujeme do krému. Dáme znova variť, necháme vrieť asi minútu. Ak sa vám zdá polievka hustá, pridajte ešte vodu. Potom odstavíme, pridáme ocot (kto rád kyslejšie, môže aj viac než dve lyžice) a podávame. Na tanieroch ozdobíme kolieskami póru, ktoré sme odložili na začiatku bokom. Dobrú chuť!

Za recept ďakujeme Sophii a Zuzane.






Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Recept na víkend - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >