Recept na víkend: Pečené aromatické orechy ako skvelá sviatočná či silvestrovská chuťovka

Gabriela Bachárová, 26. decembra 2020 o 04:30

Hľadáte, čím ozvláštniť slávnostný vianočný či silvestrovský stôl? Skúste jednoduchú, no o to efektnejšiu chuťovku - pečené aromatické orechy.

Vyskúšate pečené aromatické orechy?

Foto: Shutterstock.com

Budete potrebovať:
200 gramov zmesi rôznych orieškov (vlašské, para, kešu, pekanové, mandle, arašidy, lieskové)
1 bielok
4 lyžice cukru, môže byť trstinový
pol lyžičky mletej škorice
pol lyžičky muškátového oriešku
pol lyžičky mletého klinčeka
pol lyžičky soli
50 gramov hrozienok alebo iného sušeného ovocia

Postup:
1. Rúru rozohrejte na 180 stupňov Celzia.
2. V miske zmiešajte cukor, soľ a korenie.
3. V druhej miske zmiešajte orechy s bielkom, potom k nim pridajte zmes korenia a dobre znovu premiešajte.
4. Plech vyložte papierom na pečenie a s pomocou lyžice naň rozložte orechy tak, aby sa čo najmenej dotýkali.
5. Pečte asi dvadsať minút, v priebehu pečenia niekoľkokrát premiešajte a znovu od seba oddeľte. Počas pečenia by mali orechy uschnúť.
6. Vyberte z pečiacej rúry a nechajte úplne vychladnúť. Nakoniec k nim pridajte hrozienka či iné sušené ovocia a s úspechom podávajte.
(recept pochádza z knihy Vánoční kuchařka pro dceru od Jany Florentýny Zatloukalovej)





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Recept na víkend - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >