Celkový dizajn torty si môžete prispôsobiť, ako napokon u každej.
Foto: shutterstockRecept je veľmi jednoduchý, nech sa páči.
Potrebujete: trištvrte kila jabĺk, cukor (podľa sladkosti jabĺk, najvyššia odporúčaná dávka je 6 lyžíc), pol litra vody, 2 zlaté klasy alebo vanilkové pudingy, piškóty, šľahačková smotana, trocha rumu (ak obľubujete)
Postup: Jablká očistíme, postrúhame, rozvaríme v štvrť litri vody s cukrom (ak sú sladké, bez). Varíme asi 5 minút. Môžeme pridať aj trocha rumu pre lepšiu arómu. Vo zvyšku vody rozmiešame zlaté klasy, resp. pudingy na hladkú kašu a vylejeme do jablkovej zmesi. Povaríme ešte asi ďalších 5 minút, potom odstavíme.
Do tortovej formy poukladáme na spodok piškóty, ktoré zalejeme uvarenou kašou. Prikryjeme opäť vrstvou piškót a necháme vychladnúť.
Medzitým ušľaháme šľahačku, ktorú potom rozotrieme na vrchu torty. Posypeme grankom alebo postrúhanou čokoládou, prípadne škoricou a môžeme podávať.
Nech vám chutí!!!