Skvelá nepečená jablková torta, ktorú rýchlo pripravíte a rovnako rýchlo zjete

Patricia Poprocká, 17. septembra 2022 o 04:02

Najviac času vám zaberie asi strúhanie jabĺk, potom to už ide všetko veľmi rýchlo. Od prípravy až po prázdny tanier. Táto nepečená jablková torta je vynikajúci dezert, ktorý sa hodí pre návštevy i len tak, na osladenie bežného dňa.

Celkový dizajn torty si môžete prispôsobiť, ako napokon u každej.

Foto: shutterstock

Recept je veľmi jednoduchý, nech sa páči.

Potrebujete: trištvrte kila jabĺk, cukor (podľa sladkosti jabĺk, najvyššia odporúčaná dávka je 6 lyžíc), pol litra vody, 2 zlaté klasy alebo vanilkové pudingy, piškóty, šľahačková smotana, trocha rumu (ak obľubujete)

Postup: Jablká očistíme, postrúhame, rozvaríme v štvrť litri vody s cukrom (ak sú sladké, bez). Varíme asi 5 minút. Môžeme pridať aj trocha rumu pre lepšiu arómu. Vo zvyšku vody rozmiešame zlaté klasy, resp. pudingy na hladkú kašu a vylejeme do jablkovej zmesi. Povaríme ešte asi ďalších 5 minút, potom odstavíme.

Do tortovej formy poukladáme na spodok piškóty, ktoré zalejeme uvarenou kašou. Prikryjeme opäť vrstvou piškót a necháme vychladnúť.

Medzitým ušľaháme šľahačku, ktorú potom rozotrieme na vrchu torty. Posypeme grankom alebo postrúhanou čokoládou, prípadne škoricou a môžeme podávať.

Nech vám chutí!!!





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Recept na víkend - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >