Domáce limonády na nezaplatenie.
Foto: Shutterstock.comStačí mixér, ovocie, voda, trocha medu či sirupu a – trocha času stráveného v kuchyni. Nech sa páči, pripravte si s nami ružové pivo alebo černicovú limonádu. Na čo máte chuť?
Černicová limonáda
Potrebujeme: 400 ml černíc, vodu, 2 lyžice medu, 2 lyžice levanduľového sirupuPostup: Černice opláchneme a zalejeme vodou tak, aby bol prekrytý vrch. Rozmixujeme – buď v mixéri alebo ponorným mixérom. Kto nemá rád jadierka, môže zmes i precediť, stačí cez stredne hrubé sitko. Dosladíme medom a sirupom, ak sa nám zdá limonáda hustá alebo príliš sladká, tak ešte zriedime vodou.
Ružové pivo
Potrebujeme: josty (ríbezľoegreše), prípadne namiesto nich, ak nemáte josty, červené egreše (zhruba 400 ml), mätu, medovku, med, citrón, voduPostup: egreše vymixujeme s vodou a bylinkami do peny. Precedíme cez jemné sitko, aby zostala iba šťava. Dochutíme 2 lyžicami medu a citrónom. Vďaka citrónu a bylinkám získa limonáda jemne horkastú príchuť, skrátka pravé ružové pivo!