Do polievky si môžete pridať ingrediencie podľa vlastnej chuti. Ilustračné foto.
Foto: PRAVDA, Ivan MajerskýNie je to hotové za päť minút, ale nik nepovedal, že by malo. Naopak, kvalitná polievka potrebuje čas, a táto je naozaj fantastická.
1. Takže pre začiatok dajte variť do hrnca asi pol kila kuracieho mäsa (najlepšie prsia) a jednu veľkú cibuľu – očistenú, ale nenakrájanú, menší kúsok zázvoru (rovnako – očisteného, ale vcelku) štyri strúčiky cesnaku, tiež ošúpaných, ale nenakrájaných. Dochuťte soľou, čiernym celým korením (1 polievková lyžica), novým korením (1 polievková lyžica) a dvoma väčšími bobkovými listami.
2. Varte aspoň hodinu, ak máte radi silnejší vývar, pokojne aj hodinu a pol.
3. Medzitým si na oleji a panvici uduste balíček mrazenej čínskej zeleninovej zmesi. Aby sa príjemnejšie konzumovala, môžete pokrájať na menšie kúsky.
4. Restujte asi päť minút a pridajte z konzervy nakladané šampiňóny a bambusové výhonky – scedené a pokrájané tiež na menšie kúsky.
5. Z vývaru vyberieme zázvor, pokrájame na menšie kúsky a zmiešame so zeleninovou zmesou.
6. Všetko to dochutíme ešte troškou sójovej omáčky a miešame na sporáku asi minútu.
7. Napokon zalejeme vývarom a a necháme zovrieť. Do polievky pridáme aj kuracie mäso nakrájané na drobné kúsky a podľa chuti pridáme aj ocot.
Ak chcete hustejšiu polievku, môžete ju zahustiť tak, že odoberiete kúsok vývaru a vymiešate do hladka s polievkovou lyžicou solamylu.