Recept na víkend Ako v čínskej reštaurácii, typická ostro-kyslá polievka v siedmich krokoch

ahojmama, 15. júna 2024 o 04:46

Máte radi čínsku kuchyňu? Ich rýchle občerstvenia alebo reštaurácie ponúkajú naozaj chutné jedlá so špecifickou chuťou, ktoré doma nie vždy vieme pripraviť, ale za pokus to stojí. Náš dnešný recept – typická čínska ostro-kyslá polievka.

Do polievky si môžete pridať ingrediencie podľa vlastnej chuti. Ilustračné foto.

Foto: PRAVDA, Ivan Majerský

Nie je to hotové za päť minút, ale nik nepovedal, že by malo. Naopak, kvalitná polievka potrebuje čas, a táto je naozaj fantastická.

1. Takže pre začiatok dajte variť do hrnca asi pol kila kuracieho mäsa (najlepšie prsia) a jednu veľkú cibuľu – očistenú, ale nenakrájanú, menší kúsok zázvoru (rovnako – očisteného, ale vcelku) štyri strúčiky cesnaku, tiež ošúpaných, ale nenakrájaných. Dochuťte soľou, čiernym celým korením (1 polievková lyžica), novým korením (1 polievková lyžica) a dvoma väčšími bobkovými listami.

2. Varte aspoň hodinu, ak máte radi silnejší vývar, pokojne aj hodinu a pol.

3. Medzitým si na oleji a panvici uduste balíček mrazenej čínskej zeleninovej zmesi. Aby sa príjemnejšie konzumovala, môžete pokrájať na menšie kúsky.

4. Restujte asi päť minút a pridajte z konzervy nakladané šampiňóny a bambusové výhonky – scedené a pokrájané tiež na menšie kúsky.

5. Z vývaru vyberieme zázvor, pokrájame na menšie kúsky a zmiešame so zeleninovou zmesou.

6. Všetko to dochutíme ešte troškou sójovej omáčky a miešame na sporáku asi minútu.

7. Napokon zalejeme vývarom a a necháme zovrieť. Do polievky pridáme aj kuracie mäso nakrájané na drobné kúsky a podľa chuti pridáme aj ocot.

Čo ešte môžete, ale nemusíte: Ak obľubujete ostro-kyslú polievku s vajíčkom, pridajte ho rozšľahané do vriacej polievky na záver, po tom, čo tam vložíte kuracie mäso.

Ak chcete hustejšiu polievku, môžete ju zahustiť tak, že odoberiete kúsok vývaru a vymiešate do hladka s polievkovou lyžicou solamylu.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Recept na víkend - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >