Recept na víkend Avokádová, brokolicová či pečeňová? Vyskúšajte fantastické rýchle domáce nátierky

Patricia Poprocká, 11. februára 2023 o 04:40

Stačí kúsok chleba, zeleniny a máte postarané o rýchle raňajky či večeru. Dobrá nátierka je na nezaplatenie, dnes vám ponúkame tri rýchle a fantastické domáce recepty. Nech sa páči!

Dobrá nátierka - základ chutného jedla.

Foto: Shutterstock.com

Avokádová

Olúpte avokádo, a nakrájajte na malé kocky do misky. Pridajte šťavu z polovice citróna a tri strúčiky cesnaku. Všetko rozmixujte a dochuťte soľou a čiernym korením.

Brokolicová

Brokolicu uvaríme a nakrájame na malé kocky. Pridáme tri strúčiky cesnaku, lyžičku horčice a vegetu, prípadne sušenú zeleninu. Všetko rozmixujeme a nakoniec vmiešame dve lyžice tekvicového alebo olivového oleja.

Pečeňová

Príprava je troška náročnejšia, ale na rozdiel od kupovanej aspoň budete vedieť, čo v tejto pečeňovej nátierke máte. 300 gramov kuracej (alebo kusacej či kačacej) pečene osmažte s jednou veľkou cibuľou na troche oleja. Nechajte vychladnúť a pomeľte do väčšej misky. Pridajte pretláčané tri strúčiky cesnaku (môžete pridať aj trocha granulovaného). Dochuťte čiernym korením, rascou a soľou. Do zmesi následne pridáme 150 gramov masti (husacej alebo kačacej, ak neobľubujete, tak masla), polievkovú lyžicu kečupu a najemno postrúhané vajíčko uvarené natvrdo. Všetko premiešame do hladkej zmesi. Ak sa nám zdá hustá, môžeme pridať trocha rastlinného oleja. Dáme schladiť, najmenej na polhodinu a potom podávame.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Recept na víkend - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >