![](/foto/clanky/7/b/7b728e-2020-04-16-natierka--1216x684.jpg)
Dobrá nátierka - základ chutného jedla.
Foto: Shutterstock.comStačí kúsok chleba, zeleniny a máte postarané o rýchle raňajky či večeru. Dobrá nátierka je na nezaplatenie, dnes vám ponúkame tri rýchle a fantastické domáce recepty. Nech sa páči!
Dobrá nátierka - základ chutného jedla.
Foto: Shutterstock.comKto ich na jar posadil, už zrejme nevie, čo s nimi. Cukety dorastajú jedna radosť a ich výhodou je, že ich možno pripraviť na sladko aj slano. Je z nich dokonca aj výborný perník. Recept je rýchly, jednoduchý a chutný.
Ovocie je najlepšie čerstvé – má najviac vitamínov, predsa len sa oplatí z neho niečo pripraviť aj na zimu. Dnes, v čase ríbezlí, si spravme fantastický džem. Vyberte si jeden z našich troch receptov.
Čo si v lete pripravíš, v zime akoby si našiel – platí to o zaváraninách, ktorých čas je práve v tomto období. Dnes ponúkame recepty na nakladané uhorky – sladkokyslé, chrumkavé, jednoducho fantastické. Vyberte si – s nálevom či bez.
Huby už rastú a nemusíte ich dať všetky hneď sušiť. Skúste niektorý z našich troch tipov na pochúťky z čerstvých húb. Okrem toho, že sobre chutia, sú aj prospešné pre naše zdravie. Majú protizápalové účinky a prospievajú srdcu.
Máte radi čínsku kuchyňu? Ich rýchle občerstvenia alebo reštaurácie ponúkajú naozaj chutné jedlá so špecifickou chuťou, ktoré doma nie vždy vieme pripraviť, ale za pokus to stojí. Náš dnešný recept – typická čínska ostro-kyslá polievka.
Nepotrebujete naň veľa, iba čas a pár korenín. Pečený bôčik podľa receptu starých mám chutí výborne a nevyžaduje si ani veľa námahy. Len trpezlivosť, kým sa mäsko správe prepečie.
Pri najmenších deťoch máme často obavy, čo im môžeme dať jesť, aby sme im náhodou nespôsobili bolesti bruška alebo iné komplikácie. Neraz sa preto uchyľujeme k nákupom pre ne určených polotovarov v dobej viere, že tam má dieťa všetko čo potrebuje. Verte ale, že oveľa zdravšie jedlá im vieme pripraviť doma, smelo do toho!