Kuracie pečienky s bylinkami a sherry
Foto: Varecha.skPortál o varení www.varecha.sk predstavil na tomto odkaze desať receptov, ktoré vás presvedčia, že kuracia pečeň je dokonalá pochúťka. Na výber sa ponúkajú vyprážané kuracie pečienky, pečienkové fašírky, avokádový šalát s kuracími pečienkami, pečeňová paštéta z rúry, mamkine pečeňové knedlíčky, kuracia pečeň s trhanými cestovinami chumer bukeha, kuracia pečienka v anglickej slanine, kuracia pečeň a cesnakové posúchy, kuracia pečeň na paprikách, kuracia pečeň v omáčke a ako malú ukážku vám ponúkame recept na kuracie pečienky s bylinkami a sherry.
Kuracie pečienky s bylinkami a sherry
Suroviny400 g kuracích pečienok
1 ks menšej červenej cibule
1 - 2 strúčiky cesnaku
2 ks sardely v oleji
3 PL sherry
2 PL whisky alebo koňaku
husacia masť
soľ
čerstvo mleté čierne korenie
čerstvý tymian
rozmarín
Hrianka:
chlieb
husacia masť
petržlenová vňať
Postup
1. Na husacej masti orestujeme na drobno pokrájanú cibuľu a cesnak. Pridáme umyté a nakrájané pečienky. Osolíme, okoreníme a začneme pečienky pučiť vidličkou. Pridáme na drobno nasekané sardely, tymian a rozmarín. K pečienkam pridáme sherry a whisky a miešame, kým sa tekutina takmer všetka neodparí.
2. Na husacej masti opečieme hrubšie krajce chleba. Nikdy nedostaneme takú krásnu zlatočervenú farbu hrianok ako práve na husacej masti. Na hrianky nanesieme vrstvu pečienok a posypeme čerstvou petržlenovou vňaťou.