Policajt Kristián zachránil bábätko z brloha bezdomovcov

gb, 8. januára 2020 o 04:25

Krásny čin urobil policajt z bratislavskej Petržalky Kristián Molnár, ktorý zachránil novorodené dieťatko z bezdomoveckého brloha.

Policajt Kristián Molnár so zachráneným bábätkom.

Foto: Facebook Polície SR

Nebyť však policajtovej susedky, asi by sa o jeho skutku verejnosť nič nedozvedela. Na to, čo Kristián Molnár urobil, poukázala vo svojom liste, ktorý zaslala facebookovej stránke slovenskej polície. „Dozvedela som sa o tom až teraz, ale podľa mňa si to zaslúži pozornosť,“ napísala v liste.

„Niekedy v marci v minulom roku tento sused pri náhodnej kontrole našiel v bezdomoveckom brlohu maličké bábätko, ktoré malo asi 16 dní,“ napísala vďačná susedka s tým, že jeho rodičia nikde neboli, v brlohu sa s ním nachádzali len cudzí ľudia, ktorí oň nejavili záujem. Ležalo tam hladné, uzimené, v príšerných nehygienických podmienkach.

„Keď som to počula, až mi prešiel mráz po chrbte, lebo také malé dieťatko ešte nemá žiadnu imunitu, a nielenže by nemalo prísť do styku so žiadnymi cudzími ľuďmi, ale už vôbec by nemalo byť umiestnené v absolútne nevyhovujúcich podmienkach, v špine a bez tepla, kde mohlo dostať nejaký zápal alebo infekciu,“ zhrozila sa suseda.

Kristián Molnár si našťastie bezbranné dieťa všimol a okamžite začal jednať. Privolal záchranárov aj sociálku. Sociálna pracovníčka sa snažila o okamžitý príjem novorodenca do domova, hoci bola noc a takmer nemožné sa tam dovolať.

Keď prišla matka dieťaťa, ukázalo sa, že je silná schizofrenička a so slovami, nech sa postará štát, sa svojho bábätka vzdala. „V súčasnosti už je chlapček adoptovaný a som šťastná, že dostal druhú šancu na dobrý život,“ odľahlo susedke všímavého policajta.

Kristiánovi Molnárovi poďakovala: „Rada by som takto verejne vyjadrila nášmu susedovi aspoň veľké ďakujem a popriala veľa síl pri ďalšom výkone služby.“ Čin ocenili aj jeho spolupracovníci: „My vyjadrujeme jedno veľké poďakovanie nášmu kolegovi Kristiánovi Molnárovi z Obvodného oddelenia Policajného zboru Petržalka–sever.“





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Takto to robím ja - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >