Plamienok rozširuje smútkovú terapiu aj pre ukrajinské deti

TASR, 1. decembra 2022 o 03:55

Nezisková organizácia Plamienok rozširuje terapie aj pre ukrajinské deti, ktoré smútia v dôsledku vojny. Deje sa tak pod záštitou Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO).

Plamienok ponúka služby aj pre ukrajinské deti.

Foto: Shutterstock.com

„Všetky ukrajinské deti a ich rodiny, ktoré stretávame, sú traumatizované a smútia. Riziko rozvoja vážnych a dlhodobých psychických problémov, ako sú depresie, sebadeštruktívne správanie či vzťahové problémy, je preto veľmi vysoké, a to nielen pre tieto deti, ale prinajmenšom aj pre nasledujúcu generáciu ich detí v budúcnosti. Niet pochýb, že potrebujú pomocnú ruku,” skonštatovala riaditeľka Plamienka Mária Jasenková.

V Centre smútkovej terapie bude deťom pomoc poskytovať ukrajinská psychologička. Okrem nich môžu na stretnutia prísť aj rodičia. „Plamienok v Centre smútkovej terapie smútiacim deťom a dospelým zo Slovenska či Ukrajiny poskytuje poradenstvo a terapeutickú pomoc vždy bezplatne, je hradená z finančných príspevkov našich darcov,” doplnila Mária Jasenková.

Plamienok plánuje pomoc pre ukrajinské deti rozšíriť aj na detské terapeutické tábory, ktoré im chce poskytnúť bezplatne. „Radi by sme v tejto dlhodobej aktivite spolupracovali aj s inými organizáciami, ktoré týmto deťom pomoc ponúkajú,” dodala riaditeľka.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Výchova a vzťahy - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >