Nie je hotový za päť minút, ale zas ani extra zložitý. Zvládnete to aj s deťmi, vyskúšajte!
Foto: Shutterstock.comPotrebujeme: 300-350 gramov hladkej múky špeciál, 1 maslo, 4 vajcia, 250 gramov cukru, 2 čajové lyžičky sušeného droždia, 4 polievkové lyžice mlieko, štipka soli, ovocie, napríklad čučoriedky, ale môžu byť aj jahody, černice, ríbezle, čokoľvek
Postup: Z mlieka a droždia urobíme kvások, vlejeme do múky, pridáme 4 žĺtka a vypracujeme cesto. Že je hotové, spoznáme, keď sa robia bublinky a odchádza nám od prstov, nelepí sa na ne. Cesto následne roztlačíme na plech, vystlaný papierom na pečenie. Prikryjeme utierkou a necháme hodinu kysnúť.
Potom naň naukladáme ovocie (ak nemáme čerstvé, môže by aj kompót) a dáme piecť. Na 200 stupňoch zhruba 20-25 minút.
Medzitým vyšľaháme z bielkov, cukru a štipky soli tuhý sneh. Ten po spomínaných 20-25 minútach natrieme na koláč a dáme zapiecť ešte na ďalších 15 minút do ružova a máme hotovo.