Na bratislavskom ihrisku pribudne hrací prvok pre hendikepované deti

SITA, 10. júla 2022 o 04:46

V bratislavskej Dúbravke pri obnove ihriska mysleli nielen na malé deti, ale aj zdravotne znevýhodnené a väčšie deti, otvoriť ho chcú na začiatku nového školského roku.

Prvé inkluzívne ihrisko v Petržalke.

Foto: TASR

Mestská časť Bratislava-Dúbravka začína s obnovou časti jeho detského ihriska pre malé deti. Park Pekníkova patrí k jej najnavštevovanejším zeleným, oddychovým a športovým miestam. Novinkou bude inkluzívny hrací prvok.

S ideou jeho osadenia prišla viceprimátorka Zdenka Zaťovičová, mestská poslankyňa za Dúbravku. „V rámci revitalizácie sme mysleli aj na zdravotne znevýhodnených, súčasťou parku bude kolotoč pre deti na invalidnom vozíku a preliezačka s prístupovou lampou,“ priblížil starosta Dúbravky Martin Zaťovič.

V rámci obnovy ihriska doplní mestská časť Bratislava-Dúbravka hracie prvky. Pribudnú tri trampolínky v zemi, balančná pružinová lavica, šmýkačka, na ktorej sa bude dať šmyknúť až po zdolaní veľkého kopca, veľký pryžový slimák, v ktorom si každý malý návštevník nájde úkryt či preliezačka so šmykľavkou s edukačnými prvkami. „Mysleli sme aj na väčšie deti, tešiť sa môžu na veľkú dvojramennú hojdačku, na ktorej sa budú môcť nielen hojdať, ale aj zatočiť,“ doplnila Mária Smiešková, vedúca oddelenia životného prostredia.

Súčasťou obnovy bude aj nová oddychová zóna so stolíkom, sedadlami a lavičkou a farebný bezpečnostný povrch. Prevedeným bude pripomínať cestu lesom, na ktorej budú môcť deti zdolať napríklad veľký kopec alebo sa schovať vo veľkom slimákovi. Obnovené detské ihrisko bude akýmsi symbolickým darčekom pre deti k novému školskému roku, keď by malo byť dokončené.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Hendikepy - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >