Mladíci chceli loviť sexuálnych predátorov na internete, sami skončili na polícii

ahojmama.sk, 4. septembra 2024 o 04:58

Vydávali sa za mladé dievčatá a cez sociálne siete si dohadovali rande s dospelými mužmi. Skupina piatich teenagerov takto chcela odhaľovať pedofilov, teraz však sami čelia obvineniu.

Internet je plný sexuálnych predátorov, ktorí sa snažia nalákať maloleté dievčatá.

Foto: Shutterstock.com

Mladíci, tzv. lovci pedofilov, totiž chceli brať spravodlivosť do vlastných rúk a na mužoch, ktorých nalákali a odhalili, sa chceli aj obohatiť. „Mali vystupovať ako maloletá osoba a cez sociálnu sieť si tak dohodnúť stretnutie s dospelým mužom. Toho mali pri stretnutí, ktoré sa uskutočnilo na vopred dohodnutom mieste mimo obce, fyzicky napadnúť a potom aj obrať o finančnú hotovosť," informovala trnavská krajská polícia na sociálnej sieti.

Mladíci sú vo veku 15 až 17 rokov a čelia obvineniu zo zločinu lúpeže a prečinu obmedzovania osobnej slobody spolupáchateľstvom. Polícia ich obvinila v rámci akcie Lovec. Počas akcie vykonali trnavskí a bratislavskí policajti viaceré domové a osobné prehliadky, v rámci ktorých sa im podarilo zaistiť množstvo stôp.

Polícia apeluje na verejnosť, aby nikdy nebrala spravodlivosť do vlastných rúk. „Pokiaľ má niekto akúkoľvek vedomosť nielen o sexuálnych predátoroch, ale aj o ich samozvaných lovcoch, nech sa vždy obráti na políciu,“ odkazujú policajti.

Experiment, keď sa za maloleté dievčatá na internete vydávali herečky, urobili pred pár rokmi tvorcovia českho dokumentu V sieti. Film odhalil ich otrasné praktiky a premietal sa aj u nás. Viac sa dočítate v tomto článku. Po ich vzore urobila podobný pokus aj redakcia ahojmama.sk a výsledok bol ten istý. Mladé dievča, ktoré si podalo inzerát na zoznamku, čelilo množstvu nechutných až vulgárnych návrhov a nevyžiadaných fotografií. Viac v tomto článku Hnus na sieti.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Takto to robím ja - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >