Milované cestoviny hotové za pár minút. Vždy ľahké a chutné, teraz ešte aj s niečím navyše

Patricia Poprocká, 6. januára 2024 o 05:20

Cestoviny patria medzi „najvďačnejšie“ varené jedlá. Hotové sú za pár minút a príprava naozaj nezaberie veľa času. Navyše sa pri nej fantázii medze nekladú, takže rýchla omáčka môže chutiť zakaždým o čosi inak a vždy rovnako dobre.

Cestoviny, vždy rýchlo hotové, ľahké a chutné.

Foto: shutterstock.com

Dnes vám ponúkame recept na ľahké cestoviny v štýle bolognese, hotové za pár minút. Okrem toho, že sú ľahké a chutné, sú aj vďaka použitým ingredienciám dostatočne výživné.

1. Dáme variť vodu na cestoviny, mierne posolenú. Keď je vriaca, uvaríme cestoviny podľa návodu. Najlepšie celozrnné a z tvrdej pšenice.

2. Na omáčku namiesto mäsa použijeme červenú šošovicu. Jej výhodou je, že ju netreba vopred namáčať a veľmi rýchlo je uvarená. (Viac o jej výhodách sme písali v článku Vynikajúca aj pre tehotné ženy, pozn. red.). Dáme ju variť do samostatného malého hrnca. Len tak, prepláchnutú, v čistej vode bez prísad. Dávajte pozor, aby ste ju včas odstavili a aby sa nerozvarila na kašu. Vodu zlejeme a necháme ich chvíľu tak.

3. Do samostatnej misky nastrúhame maslovú tekvicu. Ak máme zamrazenú z leta, o to lepšie.

4. Očistíme cesnak (veľa), nakrájame na drobné kúsky a jemne opražíme. Pridáme tekvicu a zalejeme paradajkovou omáčkou.

5. Pridáme nakrájané olivy (zelené alebo čierne, podľa toho, ktoré obľubujete, pokojne aj oboje) a konzervu kukurice.

6. Dochutíme čiernym korením, troškou čili, oreganom a bazalkou. (Ak ste milovníkom byliniek, môžete pridať aj trocha majoránky či estragónu.)

7. Napokon pridáme aj uvarenú šošovicu a cestoviny zmiešame s omáčkou.

8. Na tanieri posypeme parmezánom, môžeme ozdobiť aj lyžičkou kyslej smotany alebo bieleho jogurtu. A ako prílohu podávať zelený šalát alebo kyslé uhorky.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Recept na víkend - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >