Cestoviny, vždy rýchlo hotové, ľahké a chutné.
Foto: shutterstock.comDnes vám ponúkame recept na ľahké cestoviny v štýle bolognese, hotové za pár minút. Okrem toho, že sú ľahké a chutné, sú aj vďaka použitým ingredienciám dostatočne výživné.
1. Dáme variť vodu na cestoviny, mierne posolenú. Keď je vriaca, uvaríme cestoviny podľa návodu. Najlepšie celozrnné a z tvrdej pšenice.
2. Na omáčku namiesto mäsa použijeme červenú šošovicu. Jej výhodou je, že ju netreba vopred namáčať a veľmi rýchlo je uvarená. (Viac o jej výhodách sme písali v článku Vynikajúca aj pre tehotné ženy, pozn. red.). Dáme ju variť do samostatného malého hrnca. Len tak, prepláchnutú, v čistej vode bez prísad. Dávajte pozor, aby ste ju včas odstavili a aby sa nerozvarila na kašu. Vodu zlejeme a necháme ich chvíľu tak.
3. Do samostatnej misky nastrúhame maslovú tekvicu. Ak máme zamrazenú z leta, o to lepšie.
4. Očistíme cesnak (veľa), nakrájame na drobné kúsky a jemne opražíme. Pridáme tekvicu a zalejeme paradajkovou omáčkou.
5. Pridáme nakrájané olivy (zelené alebo čierne, podľa toho, ktoré obľubujete, pokojne aj oboje) a konzervu kukurice.
6. Dochutíme čiernym korením, troškou čili, oreganom a bazalkou. (Ak ste milovníkom byliniek, môžete pridať aj trocha majoránky či estragónu.)
7. Napokon pridáme aj uvarenú šošovicu a cestoviny zmiešame s omáčkou.
8. Na tanieri posypeme parmezánom, môžeme ozdobiť aj lyžičkou kyslej smotany alebo bieleho jogurtu. A ako prílohu podávať zelený šalát alebo kyslé uhorky.