Malí technici majstrujú už v škôlkach

SITA, pt, 28. februára 2020 o 03:59

Po Trenčianskom kraji to skúšajú aj v Žiline. Deväť škôlok získalo nové technické kútiky, kde si môžu deti zatĺkať klince, skúšať prácu s vŕtačkou a cibriť technické zručnosti.

Deti technické práce milujú.

Foto: Nadácia Kia Motors Slovensko

Cieľom je zvýšiť záujem detí o technické vzdelávanie, zlepšiť ich manuálnu zručnosť, technické myslenie, vedomosti o vede a technickom svete. Vybudvanie technických kútikov v Žiline stálo takmer 39-tisíc eur, na ktoré prispela aj Nadácia Kia Motors Slovensko.

Peniaze sa použili na nákup skríň, boxov, pracovných stolov, náradia a materiálu. Jedinou zmenou v porovnaní s bežnými náradiami a materiálmi pre dospelých bude využívanie mäkkého a ľahkého dreva balza, ktoré používajú napríklad modelári.

„Projektom technických škôlok sme sa inšpirovali v Trenčianskom kraji, kde s nimi majú výborné skúsenosti. Technická výchova a vedenie detí k tvorivým praktickým zručnostiam pre život sa nám zapáčilo,“ uviedol primátor Žiliny Peter Fiabáne.

„Naším cieľom bolo zvýšiť záujem detí o vedu a zlepšiť ich technické zručnosti a schopnosti porozumieť základom fungovania technického sveta. Veríme, že táto jedinečná spolupráca podporí a rozvinie zvedavosť, technické myslenie a kreativitu detí, ktoré sú našou budúcnosťou," povedal člen správnej rady Nadácie Kia Motors Jeong-Ick Lee.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Dieťa 1 — 6 - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >