Láska, akej sú schopné len deti. Dojímavé videá, ako sa starší súrodenci starajú o mladších, niekedy aj v štýle Pat a Mat

Patricia Poprocká, 22. mája 2023 o 05:06

Bábätko spokojne spinká uviazané v šatke na hrudi, pozor, nie mame, ale staršej sestričke, ktorá mu niečo nežne šepká do uška a jemne ho k tomu hladká. Staršie dieťa nemusí zákonite žiarliť na mladšieho súrodenca, a ak mu prejavíme dostatok dôvery, dočkáme sa aj takýchto obrázkov plných nehy a čistej detskej lásky.

Nechajte ich, nech si dostatočne užijú nového člena rodiny. Je to prospešné pre všetkých.

Foto: Patricia Poprocká

Isteže, nemáte zaručené, že sa o pár rokov nepoklbčia o hračku alebo nejakú inú vec, v danom okamihu je však blízky kontakt dieťaťa s novým súrodencom tým najlepším, čo mu môžu rodičia dopriať. Ak o to javí záujem, samozrejme.

Ak sú rodičia úzkostliví a v obavách o bábätko bránia súrodencovi dotýkať sa ho či držať na rukách, staršie dieťa sa môže skôr cítiť odstrčené a bude sa domáhať pozornosti. Ak ho však v rámci možností zapojíte do starostlivosti o bračeka či sestričku, nielenže si uľahčíte situáciu s dvoma deťmi, ale aj podporíte zdravý duševný vývoj toho staršieho. Prirodzene si posilní, resp. vytvorí kompetencie staršieho, získa dostatok priestoru na vytvorenie si vzťahu s mladším súrodencom, ktorý môže pretrvať na celý život. Aj keď, samozrejme, nebude to vždy taká idylka ako na nasledujúcich videách.

Pozrite si ich všetky, ďalšie uvidíte, keď kliknete na šípku na boku obrázku. Úsmevné je posledné v štýle Pat a Mat – ako sa dostať na bicykel. Naozaj nápadité, a vraj „detské hlávky“...






Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Dieťa 1 — 6 - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >