Laktačné poradkyne darovali pediatrom knihy o dojčení

pt, 31. októbra 2018 o 12:07

Takmer sto pediatrov na Slovensku a štyridsať v Čechách dostalo od občianskeho združenia Mamila zadarmo knihu Praktický návod na dojčenie. Laktačné poradkyne ju rozposlali v rámci akcie Darujte knihu svojmu pediatrovi.

Knihu rozposlala Mamila vybraným pediatrom.

Foto: Mamila

Aj touto cestou chcú zlepšiť informovanosť detských lekárov o dojčení a jeho dôležitosti. Ako informuje Mamila na svojej internetovej stránke, ľudia mohli združeniu posielať tipy, ktorému detskému lekárovi alebo lekárke by si priali doručiť túto knihu.

Kniha je vlastne farebná brožúra, ktorá má 124 strán. Prináša množstvo inštruktážnych fotografií, ale aj rád, ako úspešne naštartovať dojčenie, ako sa vyhnúť bolestivo naliatym prsníkom, či čo robiť, keď sa bábätko neprisáva. Prináša aj osvetu, ktorým radám o dojčení je dobré sa vyhnúť, ako aj o nevhodnosti cumlíkov. Ženy tam tiež opisujú svoje príbehy o dojčení, napríklad po cisárskom reze.

Kniha stojí 6,95 eur, Mamila ju rozposlala pediatrom zadarmo. „V týchto dňoch dostávame ďakovné emaily, ktoré nás nesmierne tešia,“ uvádzajú poradkyne na svojej stránke.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Prvý rok - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >