Krásy Horehronia priblíži návštevníkom zážitková Zbojnícka strela aj historická Čiernohronská železnica

SITA, 26. júla 2022 o 03:19

Každý utorok a štvrtok až do 1. septembra môžu záujemci nasadnúť na Zbojnícku strelu na salaši Zbojská a v Čiernom Balogu prestúpiť na vláčik Čiernohronskej železnice.

Čiernohorská železnica

Foto: TASR

„Túto letnú sezónu sme si pre návštevníkov regiónu pripravili novinku v podobe dvoch variantov zážitkových jázd na netradičnom vozidle, a to Zbojníckej strele s možnosťou prestupu na vláčik Čiernohronskej železnice. Vznikne tým prepojenie medzi dvoma významnými subjektmi, ktoré poskytujú atraktívne služby cestovného ruchu na Horehroní. Počas tohto výletu okúsia účastníci pravú atmosféru Zbojníckeho dvora na Salaši Zbojská alebo naopak Gazdovského dvora v Sedle Chlipavica. Do minulosti ich opäť vtiahne nostalgická jazda v jednom z historických vozňov poháňanom parným alebo motorovým rušňom,“ uviedla výkonná riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu Región Horehronie Petra Ridzoňová Hlásniková.

Výlet začína na Salaši Zbojská, odkiaľ Zbojnícka strela bude odchádzať podľa platného grafikonu. V hlavnej stanici Čiernohorskej železnice v Čiernom Balogu, kam sa dovezú, môžu turisti využiť pestrú paletu miestnych služieb - navštíviť staničné múzeum, odstavené drevené vozne, občerstviť či posilniť sa v Reštaurácii Lampáreň, alebo si zakúpiť lístok na ďalšiu jazdu vláčikom.

Na výber sú tu ďalšie dve trasy, a to zážitková vedúca z Čierneho Balogu do Vydrovskej doliny, kde sa rozprestiera rozsiahli Lesnícky skanzen, alebo naopak romantická trasa, ktorá vedie z Čierneho Balogu na Výhybňu Šánske s preliezkami pre deti.

,,Pridanou hodnotou tohto prostredia je dokonalý oddych bez signálu na čerstvom horskom vzduchu, na ktorom sa pasú farmárske zvieratá, ale aj viaceré úžitkové zvieratá. Niektoré zvieratá môžu turisti pohladiť, nakŕmiť, a takto ich spoznať i zblízka, čo ocenia najmä deti," doplnila prevádzkarka sedla Chlipavica Iveta Kaštielová.

Všetky informácie o výlete, termínoch ako aj o možnosti registrácie na výlet, ktorú je nutné vykonať najmenej 24 hodín vopred pred jeho konaním, nájdu záujemcovia na webovej stránke www.horehronie.sk.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Voľný čas - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >