Najväčšie čaro kotlíkového guláša spočíva v jeho príprave, ktorá je často celodennou príjemnou párty plnou zábavy a pohody.
Foto: shutterstock.comPotrebujete: Na kilogram hovädzieho mäsa varechu bravčovej masti, 4 cibule, hrsť slaniny, rascu, soľ, majoránku, červenú papriku, čierne korenie, cesnak, kilo zemiakov, sušená zelenina, resp. vegeta a mleté čili papričky.
Postup: Do kotlíka (ak sa nedá variť vonku, tak aj do hrnca, čo už...) dáme za varešku bravčovej masti, drobné kocky cibule a za hrsť drobných kociek slaninky. Smažíme do zlatista.
Potom tam pridáme kilo hovädzieho mäsa (stehno, plece, môže byť aj divina) nakrájaného na kocky, soľ a koreniny: rascu, majoránku, červenú papriku, čierne korenie a sušenú zeleninu, resp. vegetu. Mierka je zhruba po polievkovej lyžici, je však na vašej chuti, koľko čoho uprednostníte. Súčasne s koreninami pridajte aj hlávku očisteného, na drobno nakrájaného cesnaku, a jeden cely ošúpaný väčší zemiak.
Dusíme, kým mäso nie je spolovice mäkké, potom pridáme kávovú lyžičku čili papričiek.
Za občasného miešania dusíme ďalej, podľa potreby podlievame vodou a krátko pred koncom, keď už je mäso skoro hotové, pridáme očistené a na kocky nakrájané zemiaky. Vody primerane, podľa toho, či máte radšej hustejší alebo redší guláš.
Prajeme vám dobrú chuť a krásny deň strávený pri príprave!