„Fajný kotlíkový...“ Urobte si párty a pravý guláš podľa nášho receptu

Patricia Poprocká, 29. mája 2021 o 04:30

„Hm, dal by som si... Taký fajný kotlíkový...“ Prebudila notoricky známa veta z reklamy vo vás chuť na guláš? Čo tak rovno vypnúť a zrelaxovať na celodennej guláš párty, aká k tomu patrí? Hoci aj hneď tento víkend, tu je náš recept na guláš!

Najväčšie čaro kotlíkového guláša spočíva v jeho príprave, ktorá je často celodennou príjemnou párty plnou zábavy a pohody.

Foto: shutterstock.com

Potrebujete: Na kilogram hovädzieho mäsa varechu bravčovej masti, 4 cibule, hrsť slaniny, rascu, soľ, majoránku, červenú papriku, čierne korenie, cesnak, kilo zemiakov, sušená zelenina, resp. vegeta a mleté čili papričky.

Postup: Do kotlíka (ak sa nedá variť vonku, tak aj do hrnca, čo už...) dáme za varešku bravčovej masti, drobné kocky cibule a za hrsť drobných kociek slaninky. Smažíme do zlatista.

Potom tam pridáme kilo hovädzieho mäsa (stehno, plece, môže byť aj divina) nakrájaného na kocky, soľ a koreniny: rascu, majoránku, červenú papriku, čierne korenie a sušenú zeleninu, resp. vegetu. Mierka je zhruba po polievkovej lyžici, je však na vašej chuti, koľko čoho uprednostníte. Súčasne s koreninami pridajte aj hlávku očisteného, na drobno nakrájaného cesnaku, a jeden cely ošúpaný väčší zemiak.

Dusíme, kým mäso nie je spolovice mäkké, potom pridáme kávovú lyžičku čili papričiek.

Za občasného miešania dusíme ďalej, podľa potreby podlievame vodou a krátko pred koncom, keď už je mäso skoro hotové, pridáme očistené a na kocky nakrájané zemiaky. Vody primerane, podľa toho, či máte radšej hustejší alebo redší guláš.

Prajeme vám dobrú chuť a krásny deň strávený pri príprave!





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Recept na víkend - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >