Dvojka uvedie pokračovanie večerníčka Mláďatá, v ktorom sa predstavia zvieratá Slovenska

TASR, 26. mája 2019 o 05:41

Rozhlas a televízia Slovenska (RTVS) prinesie k blížiacemu sa Medzinárodnému dňu detí pokračovanie večerníčkového seriálu Mláďatá. Sedem nových epizód uvedie Dvojka v premiére denne o pol siedmej večer už od pondelka 27. mája.

Deti sa stretnú aj s malými veselými syslíkmi.

Foto: RTVS

Príbehy skutočných mláďat z autentickej divej prírody nakrútil pre RTVS známy dokumentarista Zdenko Vlach. V krátkych príbehoch ukáže najmenším divákom krásy slovenskej prírody, ale najmä príbehy mláďatiek, ktoré majú veľa spoločného s deťmi. Príbehmi bude deti sprevádzať starý múdry výr, ich hlavnými hrdinami budú zvieratká zo slovenskej prírody. Deti navštívia rodinku jazvecov a rysov, ktoré stretnúť v prírode je veľká vzácnosť. Príbeh malých potápok sa odohrá na hladine jazera. Deti sa stretnú aj s malými veselými syslíkmi, ktoré neustále niečo vystrájajú a spoločne s malým zablúdeným zubríkom budú hľadať cestu z lesa.

„Filmovanie seriálu prebiehalo od skorej jari do konca leta 2018. Za mláďatkami sa bolo treba túlať okolo riečok, jazier, v hlbokých lesoch a horách našej prírody. Bolo treba nájsť miesta, kde rodičia pripravovali kolísky a brlôžky pre svoje potomstvo. A potom neďaleko dobre ukrytý čakať stovky hodín. Rodičia mláďat sú v tom čase veľmi obozretní, chránia svoje mláďatká. A taký zubor, diviak či medveď dokážu napadnúť aj človeka. O komároch ani nehovorím, tie na kameramana útočia neustále. Ale to patrí k nádherným zážitkom filmovania prírody a k dobrému pocitu, že to uvidia deti na televíznej obrazovke. Spoznajú, čo všetko naša príroda ukrýva. Len si ju musíme chrániť a byť k nej ohľaduplní," povedal Zdenko Vlach. Na seriáli sa podieľala scenáristka Lenka Tomešová, autorom hudby je Martin Hasák. Texty všetkých zvieratiek nahovoril Boris Farkaš.






Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Voľný čas - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >