Dojemnou fotografiou Archieho nožičiek oslávila Meghan všetky mamy i princeznú Dianu

gb, 14. mája 2019 o 09:31

Fotografiu nožičiek maličkého Archieho Harrisona zverejnili pri príležitosti Dňa matiek na svojom instagramovom účte vojvodkyňa Meghan a princ Harry. Chceli si tak uctiť všetky mamy aj Archieho babičku, zosnulú princeznú Dianu.




„Vzdávame poctu všetkým mamám, tým minulým, súčasným aj budúcim, aj tým, ktoré sme stratili, ale navždy budú v našich mysliach. Ctíme si a oslavujeme každú mamu," napísali vojvodcovia zo Sussexu k fotografii.

Pozadie fotografie tvoria nezábudky, obľúbené kvetiny princeznej Diany. Meghan už viackrát vyjadrila k Diane sympatie, na svojej svadbe mala vo výzdobe práve nezábudky a jej snubný prsteň obsahuje diamanty zo súkromnej zbierky Diany.

Princezná Diana zomrela v auguste 1997 ako tridsaťšesťročná pri automobilovej nehode v parížskom tuneli, keď ju zbesilo prenasledovali fotografi. Princ Wiliam mal vtedy 15 a princ Harry 12 rokov. O smrti svojej matky sa dozvedeli od otca, princa Charlesa. Ako si spomínali v dokumente Diana, naša matka: Jej život a odkaz, správe najskôr nemohli vôbec uveriť a boli úplne dezorientovaní. Trávili vtedy prázdniny v tradičnej letnej rezidencii kráľovskej rodiny Balmoral v Škótsku, do Londýna sa vrátili až na pohreb. Rozhodla o tom kráľovná, chcela, aby sa jej vnuci s tragédiou začali vyrovnávať v ústraní. Ako sa neskôr obaja zhodli, bolo to veľmi múdre rozhodnutie. V tomto období im veľmi pomohol ich otec, princ Charles.

Ak by Diana žila, mohla sa tešiť už zo štvrtého vnúčaťa, syn Harryho a Meghan sa narodil v pondelok 6. mája. Rodičia ho prvýkrát verejnosti ukázali minulý týždeň v stredu, kedy zároveň oznámili aj jeho meno Archie Harrison.




Kráľovná Alžbeta II. a jej manžel Filip obdivujú svoje nové pravnúča.




Archie Harrison, nový prírastok do britskej kráľovskej rodiny.

Foto: SITA/AP





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Voľný čas - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >