Dievčatá sa bili, video sa dostalo na sieť. Diváci vraj za to zaplatili

TASR, 6. januára 2019 o 13:20

Dve mladé Košičanky sa poriadne bijú, na videu vidieť kopance, krik, fackovanie sa. Celé to pripomína zápas v boxe. Platený?

Polícia bitku dievčat preveruje.

Foto: Robert Hüttner, Pravda

Polícia v Košiciach preveruje podozrenie z výtržníctva v súvislosti s videozáznamom, ktorý sa objavil na internete. Video zachytáva bitku tínedžeriek, ktoré sledujú a povzbudzujú desiatky rovesníkov. Podľa niektorých informácií mali za to zaplatiť vstupné okolo dvadsať eur, iné zdroje to zasa odmietajú a hovoria o šikane.

„Dňa 6. januára v dopoludňajších hodinách sa polícia počas monitorovania sociálnych sietí dozvedela o videozázname, ktorý zachytáva protiprávne konanie doposiaľ nestotožnených osôb. Ihneď po jeho vyhodnotení začal vo veci konať príslušný útvar Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach, ktorý momentálne vec preveruje ako podozrenie z trestného činu výtržníctva,“ informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Lenka Ivanová. Podľa jej slov nie je vylúčené, že po vyhodnotení všetkých dôkazov a zistení totožnosti dôjde v tomto prípade k zmene právnej kvalifikácie.

„Polícia dôrazne odsudzuje takéto konanie osôb a v takýchto prípadoch okamžite koná a aj bude konať, a to aj v prípade, ak sa ďalším vyšetrovaním preukáže, že účastníkmi sú mladistvé osoby," uzavrela hovorkyňa.









Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Školák - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >