Dejepis na brale. Oravský hrad pripravil špeciálne prehliadky pre školákov

TASR, pt, 25. septembra 2019 o 04:33

Výučba histórie na tom najvhodnejšom mieste. Oravský hrad ponúka žiakom základných a stredných škôl tento týždeň netradičné interaktívne prehliadky s odborným výkladom našich dejín.

Oravský hrad je jeden z našich najkrajších hradov, nakrúcali sa tu aj filmy ako Kráľ Drozdia brada, Upír Nosferatu či Adam Šangala.

Foto: Martin3.flog

V priebehu dneška a zajtrajška bude tradičná prehliadka Oravského hradu obohatená o stanovištia s odborným výkladom z dejín, ľudovej kultúry i historických zaujímavostí. „Oslovia nejedného milovníka histórie,“ sľubuje riaditeľka správcovského Oravského múzea Mária Jagnešáková.

Podujatie je určené pre žiakov druhého stupňa základných škôl, študentov stredných škôl a školské výlety. Trasa prehliadky je tradičná aj s výkladom lektora. Vstupy do hradu budú v čase od 9.00 h do 14.00 h. Na podujatie je potrebná rezervácia.

Oravský hrad, vybudovaný na skale nad riekou Orava v Oravskom Podzámku ako orlie hniezdo, je jednou z najväčších turistických atrakcií severného Slovenska. Hrad začali budovať na mieste starého dreveného hrádku po tatárskom vpáde v roku 1241. Tvorí ho rad budov sledujúcich tvar hradného vrchu a brala. V roku 1556 sa dostal do rúk Thurzovcom, ktorí uskutočnili jeho najrozsiahlejšiu prestavbu. Dnešnú podobu dostal v roku 1611.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Školák - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >