Daždivé odpoludnie? 8 detektívnych hier pre celú rodinu

Gabriela Bachárová, 30. septembra 2020 o 04:25

Počasie sa zhoršilo, často prší, doma ste už asi zakúrili a s deťmi premýšľate, ako sa zabaviť, keď práve nemáte chuť ísť von. Skúste si zahrať niektorú zo zaujímavých detektívnych hier.

Detektívne hry zabavia celú rodinu.

Foto: Shutterstock.com

1. Čo sa na mne zmenilo

Súťažiaci si dobre zo všetkých strán poobzerajú vybratého hráča. Potom si zakryjú oči a on na sebe niečo zmení. Môže si urobiť iný účes, rozopnúť sveter, vymeniť si ponožky, dať dolu opasok a podobne. Ostatní hádajú, v čom zmena spočíva. Kto to uhádne, hráča vymení.

2. Čo sa zmenilo v miestnosti

Hráč si dobre prezrie celú miestnosť a snaží sa zapamätať si čo najviac detailov. Potom si zavrie oči a ostatní v miestnosti niečo zmenia. Úlohou hráča je uhádnuť, čo to bolo. Ak neuhádne, nastupuje iný hráč. Variant: háda viac hráčov, víťazí ten, kto zmenu nájde ako prvý.

3. Vymenuj čo najviac vecí

Poukladajte na stôl rôzne predmety. Stanovte časový limit, napríklad 30 sekúnd a hráč si musí čo najviac predmetov zapamätať. Potom ich prikryte a nechajte súťažiaceho, nech ich vymenuje. Kto si zapamätá najviac vecí, vyhráva.

4. Čo je to za zvuk

Hráči si zavrú alebo zakryjú oči a vybraný hráč urobí nejaký zvuk. Môže otvoriť skriňu, dvere či odpadkový kôš, pohnúť so stoličkou a podobne. Kto prvý uhádne, o aký zvuk ide?

5. Čo mám v ruke?

Hráč si zatvorí oči a dostane do rúk predmet. Musí uhádnuť, čo to je. Variantom hry je schovať predmet pod deku. Môžete hrať tak, že každému dáte hádať napríklad päť predmetov a kto ich uhádne najviac, môže oslavovať víťazstvo.

6. Ako vyzeral páchateľ?

Zlodej vám ukradol peňaženku a vy ho musíte presne popísať policajnému vyšetrovateľovi. Ten na základe vašich údajov zločinca nakreslí. Popíšte, aké mal vlasy, oblečenie, šperky či doplnky. Hra bude baviť malých aj veľkých.

7. Kto to urobil?

Popíšte vzhľad či iné charakteristiky páchateľa a detektív musí uhádnuť, o koho ide. Napríklad: Je vyššej postavy, má veselú povahu, rád chodí do lesa na huby a podobne. Kto ako prvý vykríkne, že je to dedko, vyhráva a môže ostatným popísať svojho páchateľa.

8. Nájdi odkaz

Rozstrihajte deťom nejaké slovo na písmená. Písmená schovajte v jednej miestnosti a malí pátrači ich musia všetky nájsť a poskladať z nich slovo. Príjemnú zábavu vám prajeme!







Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Voľný čas - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >