Chlapec šil rúška pre spolužiakov, tí ho vysmiali. „Si frajer,“ vystrúhala mu poklonu ministerka

Gabriela Bachárová, 12. októbra 2020 o 04:23

Bol smutný, pretože spolužiaci odmietli nosiť rúška, ktoré pre nich s láskou ušil. Jeho mamička to nenechala len tak a vďaka jej iniciatíve je dnes trinásťročný Jirka v susednom Česku hrdinom.

Trinásťročný Jirka šije už niekoľko týždňov rúška.

Foto: facebook Anny Žakovej Zieglerovej

„Môj syn už niekoľko týždňov šije rúška. Chcel ich rozdávať v škole, dozvedel sa, že sú hnusné a on čudný. Priatelia, chcem mu dokázať, že je to hlúposť. Som na neho pyšná a pomôžem mu rozdať ich tam, kde to ocenia,“ napísala Jirkova mama Anna Žaková Zieglerová na Facebooku. Jej syn v sebe vášeň pre šitie objavil, keď dostal poukaz na kurz šitia.

Jirkova mama sa na ľudí sa obrátila s prosbou, aby jej synovi ukázali, že to, čo robí, je naopak úžasné. „Že to, že v trinástich perfektne šije na stroji a chce urobiť niečo pre ostatných, je naopak superfrajerina. Potrebujem mu ukázať, že svet je ešte v poriadku,“ priala si mamička. A vyvolala tým veľkú vlnu sympatie, ktorú ľudia chlapcovi prejavovali nielen na Facebooku.

Jirka chcel pomôcť spolužiakom, tí sa mu vysmiali.

Foto: facebook Anny Žakovej Zieglerovej

O chlapcovi písali s obdivom české média, pozvali ho dokonca aj do Českej televízie a niektorí televízni redaktori sa verejne pýšili rúškami, ktoré od šikovného chlapca dostali. „Tak už i ja mám rúško z Hostivařa. Som veľmi rád, že som mohol Jirkovej mamičke vo vysielaní povedať, akého má skvelého syna,“ nechal sa počuť moderátor hlavnej spravodajskej relácie Českej televízie Jakub Železný.

Facebookový status zdieľali dokonca aj niektorí poprední českí politici. Minister vnútra Jan Hamáček chlapcovi vystrúhal poklonu: „Parádna práca. Takto pekne by som to sám v živote neušil. Určite sa nenechaj odradiť a držím palce."

„Tento mladý muž je frajer!“ pochválila ho ministerka práce a sociálnych vecí Jana Maláčová. Záujem o chlapcove rúška už prejavila česká armáda, bude ich zasielať aj do americkej nemocnice. Poklonu mu zložila módna návrhárka Beata Rajská. Ako povedala, dnes vie dobre šiť len málokto. A čo viac, Jirkove rúška už dokonca chcú aj jeho spolužiaci.

Prejavy solidarity chlapcovu mamu dojali: „Veľmi ďakujeme za obrovskú vlnu podpory, vážime si vašich milých slov, pre Jirka to veľa znamená.“ Krásny príbeh, čo poviete?

Moderátor Českej televízie Jakub Železný s rúškom od Jirka. Vľavo chlapcova mamička.

Foto: facebook Jakuba Železného


Jirkove rúška.

Foto: facebook Anny Žakovej Zieglerovej





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Takto to robím ja - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >