Ako v detskej izbe bleskovo vyčariť poriadok. Päť krokov na rýchle a efektívne upratanie

pt, 22. februára 2024 o 05:40

Najúčinnejšie je nechať deti, nech si po sebe upracú samé. Nie vždy to však ide, najmä ak sú malé, prípadne ak nemáme dosť času. Ako rýchlo zvládnuť neporiadok?

Kto také nepozná?

Foto: archív redakcie

Porozhadzované veci po celej izbe, všade nejaká drobnosť, pre nás nepodstatná, pre deti dôležitá, ako si s tým všetkým rýchlo poradiť? Zvoľte tento efektívny postup v piatich krokoch:

1. Nájdite veľkú krabicu, do ktorej pohádžete všetky veci, ktoré nájdete na podlahe či gauči.

2. S ňou potom choďte od skrinky ku skrinke alebo poličke, postupne vyberajte a ukladajte veci tam, kde ich chcete mať.

3. Snažte sa udržiavať poličky a povrchy skriniek prázdne. Teda inak: majte povykladaných čo najmenej predmetov, všetko, čo sa dá, radšej schovajte do zásuviek. Prečo? Ľahšie a rýchlejšie tam poutierate prach aj inú špinu, ktorou ich vaši potomkovia zamažú.

4. Zapojte do upratovania deti. Podľa veku a zručností – dajte im krabicu, do ktorej si budú zbierať svoje veci, prípadne handričku, ktorou pretrú prach (aj tu prídu nesmierne vhod prázdne poličky), a podobne.

5. Drobnosti, s ktorými sa vám nechce piplať (ako napríklad kocka z lega, karta z pexesa, figúrka z človeče) ukladajte všetky do osobitnej krabičky a potom dajte deťom, nech si poklady potriedia samé. Má to viacero výhod – vy ušetríte čas a okrem toho si od detí aj na chvíľku oddýchnete, pretože ukladanie, resp. preberanie takýchto drobností jednoducho milujú.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Takto to robím ja - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >