Aké plienky sú pre dieťa najlepšie, prípadne ako žiť bez nich, priblíži workshop s Nikolou

pt, 28. februára 2019 o 10:37

Ako správne prebaľovať, a treba vôbec prebaľovať? Aké plienky sú pre dieťa vhodné, tiež porovnanie látkových s jednorazovými – to všetko ponúka zaujímavý workshop v nedeľu popoludní v centre Bratislavy.

Jedna látková plienka podľa Nikoly Bezákovej dokáže nahradiť 178 jednorazových.

Foto: Nikola Bezáková

Začína sa o druhej popoludní v Kaviarni Satori stage na Mickiewiczovej ulici. Určený je pre budúcich aj súčasných rodičov.

Nikola Bezáková na ňom priblíži bezpliekovú metódu, pri ktorej bábätká nepotrebujú plienky, keďže rodič dokáže na základe signálov rozpoznať, kedy sa chystajú vykonať potrebu.

„Predstavím tiež rôzne druhy látkových plienok a ich používanie. Porovnáme si látkové a jednorazové plienky, ich výhody a nevýhody. Budem sa venovať aj starostlivosti o bábätko pri prebaľovaní a tiež starostlivosti o plienky,“ načrtáva.

Cena za workshop je 10 eur, zabezpečené je občerstvenie a pre účastníkov aj darček. Okrem toho rodičia dostanú aj recept na výrobu domáceho pracieho prostriedku.

Záujemcovia sa musia prihlásiť vopred mailom na adresu mamoababo@gmail.com alebo na telefónnom čísle 0904 288 187.

Nikola je matkou sedemmesačnej dcérky. „Snažím sa žiť ohľaduplne k prírode, inklinujem k filozofii zero waste a nechcela som, aby môj drobec hneď po narodení vytváral nerozložiteľný odpad,“ vysvetľuje, prečo sa začala zaoberať touto problematikou a snaží sa ju šíriť.


ANKETA:

Aký máte vzťah k látkovým plienkam?

69,2%



3,8%



11,5%



15,4%












Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Prvý rok - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >