10x kuracie nugetky potešia aj vaše dietky

gb, 4. júna 2022 o 03:31

Kúsky dochrumkava vypraženého kuracieho mäsa, tie veru málokoho nechajú chladným. Kuracie nugetky sú bežnou súčasťou ponuky fastfoodových reťazcov a nájdeme ich aj ako polotovar v mraziacich boxoch. Ale ruku na srdce, domáce sú domáce. Je viacero možností ako ich pripraviť, tak niektorú vyskúšajte. Určite nimi potešíte aj svoje deti, napríklad ak ste ešte nestihli osláviť deň detí.

Frisée šalát s kokosovými nugetkami.

Foto: Varecha.sk

Nugetky v kukuričných vločkách, chips nugetky, pečené kuracie nugetky, kuracie rozmarínové nugetky v cornflakes, frisée šalát s kokosovými nugetkami, kuracie nugetky v parmezánovom obale s krémovou tarhoňou, kuracie nugetky marinované v jogurte a obaľované v slaných krekroch, sezamové nugetky či kuracie nugetky so zemiakovým pyré. Tak ktorými potešíte cez víkend nielen deti, ale aj celú rodinu? Kliknite si na tento odkaz a vyberte si.

Frisée šalát s kokosovými nugetkami

Suroviny
500 g šalátu frissé
250 g cherry paradajok
500 g kuracích pŕs
150 g strúhaného kokosu
100 g strúhanky
2 ks vajec
čierne mleté korenie
soľ
olivový olej
balzamikový ocot
150 g majonézy
100 g kyslej smotany
1/2 KL karí korenia
šťava z 1 pomaranča
olej na na vyprážanie

Postup
1. Kuracie prsia nakrájame na širšie rezance, osolíme, okoreníme, obalíme vo vajíčku a v zmesi strúhanky a kokosu. Takto obalené mäso vypražíme.

2. Karí dip: Zmiešame majonézu s kyslou smotanou, pridáme karí korenie a šťavu z pomaranča, podľa chuti pridáme soľ.

3. Umytý a osušený šalát uložíme do taniera, pridáme nakrájané cherry paradajky a vypražené kúsky kuracích pŕs. Podávame s karí dipom.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Recept na víkend - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >