10 najobľúbenejších receptov na plnenú papriku

gb, 21. augusta 2021 o 04:00

Plnená paprika je jedno z najobľúbenejších letných jedál, keď je tejto čerstvej domácej zeleniny dostatok. Klasicky sa plní mletým mäsom a ryžou, ide to však aj bez nich.

Tiež ju milujete?

Foto: Varecha.sk

Určite máte ten svoj obľúbený a fungujúci recept na plnenú papriku, ale nezaškodí inšpirovať sa aj u druhých. Pozrite sa, o ktoré recepty na plnenú papriku bol v histórii Varecha.sk najväčší záujem. Prečítať si ich môžete na tomto odkaze. Ako malú ochutnávku sme pre vás vybrali tento recept na plnenú papriku v paradajkovej omáčke:

Suroviny:
500 g mletého bravčového mäsa
200 g ryže guľatej
2 ks vajec
1 ks cibule
2 ks zelenej papriky
2 ks bobkového listu
nové korenie
soľ
cukor
2 ks rajčinového pretlaku
2 PL hladkej múky

Postup:
1. Ako prvé si urobíme omáčku. Do hrnca dáme trochu oleja a hladkú múku. Dávame od oka. Keď sa múka osmaží, zalejeme vodou, do ktorej postupne pridáme paradajkový pretlak. Môžeme aj dva, aby to malo viac paradajkovej chuti. Pokiaľ máme, môžeme pridať aj domácu domácu rajčinovú šťavu. Postupne ochutíme novým korením, bobkovým listom, soľou a cukrom. Omáčka by mala byť sladšia alebo slanšia podľa vašej chuti.

2. Pokiaľ sa nám omáčka varí, pripravíme si mäsové guľky. Do bravčového mäsa pridáme uvarenú ryžu, 2 vajíčka, osmaženú cibuľku na oleji, okoreníme a osolíme. Keď máme zmes poriadne vymiešanú, začneme plniť umyté vydlabané papriky. Paprík plníme, koľko chceme.

3. Zo zvyšného mäsa urobíme guľky, ktoré spolu s plnenými paprikami za stáleho varenia kladieme do omáčky. Varíme približne pol hodinu. Podávame s knedľou, varenými zemiakmi alebo chlebom.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Recept na víkend - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >