Základným školám v Trnave pribudne od septembra konkurencia

SITA, 5. januára 2020 o 04:35

Od 1. septembra 2020 majú v Trnave vzniknúť tri nové základné školy, za vzdelávanie v nich sa bude platiť.

V Trnave sa rozšíria vzdelávacie možnosti.

Foto: Shutterstock.com

V Trnave prinesie rok 2020 výrazne vyššiu konkurenciu medzi základné školy. K terajším jedenástim majú od septembra pribudnúť ďalšie tri, dve súkromné a jedna cirkevná. O ich zaradení do siete škôl rozhodne ministerstvo školstva. Pôjde o školy, v ktorých budú rodičia na vzdelávanie svojich detí finančne prispievať.

Základnú školu Narnia zriaďuje Cirkev bratská, pôsobiť má v priestoroch bývalej mestskej základnej školy na Mozartovej ulici v trnavskej časti Prednádražie. V septembri 2020 plánuje otvoriť 1. a 2. ročník, v ďalších rokoch by pribúdali len prvé ročníky. Plnoorganizovanou by sa škola stala v roku 2027/2028.

Zriaďovateľom súkromnej základnej školy Felix bude občianske združenie Polygnosi, spoluprácu plánuje s Maltézskym rádom na Slovensku. Škola bude pôsobiť v priestoroch terajšej Strednej odbornej školy poľnohospodárstva a služieb na vidieku na Zavarskej ulici. Začínať bude s jednou triedou, postupne sa chce dostať až na úroveň osemnásť tried a 360 žiakov. Súkromnú základnú školu Mary Poppins plánuje zriadiť nezisková organizácia Mary Poppins, tá v centre Trnavy prevádzkuje materskú školu. Momentálne v Trnave pôsobí deväť verejných základných škôl, jedna súkromná a jedna cirkevná základná škola.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Školák - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >