Výhercovia súťaže ahojmama.sk na nedeľnom obede v reštaurácii Husacina u Zápražných

pt, gb, 4. novembra 2019 o 11:39

Zo Žiaru nad Hronom to pre nich nebola až taká diaľka, Miloš Kutiš a jeho najbližší si v nedeľu urobili výlet do Slovenského Grobu. Uplatnili si výhru v súťaži k 1. výročiu ahojmama.sk, pohostenie vo vychýrenej reštaurácii Husacina u Zápražných v hodnote 200 eur.

Výhercovia so spolumajiteľom podniku Róbertom Hámorom.

Foto: Husacina u Zápražných

„Boli sme tam prvý raz, veľmi sa nám páčilo, aj jedlo bolo výborné,“ pochválil Miloš Kutiš, ktorý na husacinu k Zápražným zobral priateľku Veroniku, neter Natálku a svojich rodičov.

A čo bolo na obed? „Ponúkli sme tradičné kompletné menu, teda husací vývar, ako predjedlo husaciu pečienku s domácim chlebom. Hlavný chod bol gróbska pečená hus, lokše a červená kapusta. Nakoniec ako dezert sme podávali jablkovú a makovo-višňovú štrúdľu. Hostia si k tomu objednali výborné červené víno Dunaj,“ prezradil Róbert Hámor, spolumajiteľ slávnej reštaurácie, ktorú si obľúbili aj mnohé známe osobnosti.

Podávalo sa kompletné menu s dobrým červeným vínom, obsluhoval Lukáš Hámor.

Foto: Husacina u Zápražných

Tradícia husaciny u Zápražných siaha do roku 1945, kedy s ňou začínala pani Alžbeta Zápražná, stará mama súčasnej spolumajiteľky. Hostinec im komunisti po februári 1948 zobrali, babička Betka, ako ju všetci volali, však naďalej chovala husi, potom ich dala upiecť u miestneho pekára a predávala na trhu. Neskôr začali chodiť hostia k nim, čím opäť vznikol hostinec.

S husacinou sa v rodine prestalo, keď babička Betka v roku 1986 ochorela. Až v roku 1995 sa vnučka Alžbety Zápražnej Jana so svojím manželom Róbertom Hámorom a podporou rodičov znovu pustili do rodinného podniku.

Husacina u Zápražných nesie svoje meno na počesť zakladateľov a hoci dnes Hámorovci husi nechovajú, stále dbajú na pôvod všetkého, čo svojim hosťom ponúknu. Husi sú od osvedčených chovateľov, lokše či zelenina zasa od lokálnych producentov. Jana Hámorová dodnes okrem iných povinností osobne dozerá na každú upečenú hus a v rodinnom podniku vypomáha aj syn Lukáš.

Hostia z podniku odchádzajú spokojní a radi sa tam vracajú, čo potvrdzuje aj Miloš Kutiš: „Naozaj to všetko bolo výborné, ďakujeme pekne za cenu, Husacine u Zápražných aj portálu ahojmama.sk.“






Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Súťaže - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >