„Vnučka sa postavila na váhu a hovorí: Koľko stojím?“ Toto sú detské hlášky roka!

ahojmama.sk, 31. decembra 2022 o 04:46

„Dcéra doniesla krém. Čo ideš robiť, opýtala som sa. A ona: Mastiť karty.“ To je len jedna z veselých detských hlášok, ktoré ste nám zaslali do súťaže. Ak sa chcete v posledný deň tohto roka dobre zasmiať, čítajte ďalej!

Veselé hlášky detí majú radi azda všetci.

Foto: shutterstock.com

Aj tento rok sme pre svojich čitateľov usporiadali už tradičnú vianočnú súťaž o najlepšie detské hlášky, v ktorej mohli získať atraktívnu cenu. Hralo sa o päť krásne ilustrovaných kníh Slovenské rozprávky z vydavateľstva Fortuna Libri. Malí čitatelia v nej nájdu osem rozprávok v slovenskej i anglickej verzii.

Ďakujeme veľmi pekne za všetky skvelé hlášky, ktoré ste nám poslali. V redakcii sme sa na nich schuti zasmiali. Zo všetkých čitateľov sme vyžrebovali piatich výhercov, ktorí sa môžu tešiť na knihu rozprávok. Dostávajú ju od nás autori týchto piatich vyžrebovaných hlášok:

Načo máš okuliare, veď je tu teplo!
S mojou neterkou som zažila už toľko zábavných situácii, no moja najobľúbenejšia príhoda, na ktorú spomíname, je, ako sme mali v lete rodinné posedenie. Neterka Ninka len tak sčista-jasna povedala: „Vonku je nejaký hluk, musím si dať okuliare.” A zobrala si potápačské. Druhá príhoda sa týka mojej sestry, keď ešte bola maličká. Naša babka sedela na stoličke a sestra z ničoho nič zahlásila s výrazom dospeláka: „Babi, na čo máš tie okuliare, veď je tu teplo.”
Andrea L., Bratislava

Idem mastiť karty
Dcéra doniesla krém. „Čo ideš robiť,” opýtala som sa. A ona: „Idem mastiť karty...”
Deti sa hrali a zrazu počujem: „Ty budeš ovečka a ja budem mäsiar!”
Deti sa hrali na povolania a rozprávajú si: „Môžeš byť policajtka, doktorka alebo dôchodkyňa.”
Dcéra sedí na toalete a spieva: „Hotovo, hotovo, čierne psíča breše.”
Katarína B., Poprad

Koľko stojím?
Moja vnučka, keď mala asi tak tri roky, sa postavila na váhu a opýtala sa: „Koľko stojím?”
Mária K., Prešov

Riadim sa srdcom!
Môj štvorročný syn maľoval obrázok podľa čísel, keď odrazu prestal, zamyslel sa a vraví: „Maminka, načo mám ja tú hlavu, keď ňou vôbec nepremýšľam?” Zostala som zaskočená a v tej chvíli som nevedela pohotovo reagovať. Vzápätí ale dodal: „Ja sa radšej riadim srdcom.”
Patricia R., Rabčice

Zaľúbený účes
Marínka je moja vnučka. Čo nevidieť bude mať tri roky. Hrala sa s manželkinými vlasmi a odrazu navrhla, že jej urobí zaľúbený účes. Manželka sa jej spýtala, aký to je zaľúbený účes, prečo práve taký. Marínka odvetila: „Veď ty si povedala, že takýto účes sa ti ľúbi!”
Roman B., Bratislava

Prečítajte si aj ďalšie vtipné hlášky detí od našich čitateľov


Vy ma tam necháte?
So ženou sme sa v aute rozprávali, že zbehneme do detského obchodu (obchod s detským oblečením), keď sme začuli otázku nášho prekvapeného trojročného syna: „Vy ma tam necháte?” Prvých pár sekúnd sme nechápali, potom sme museli vysvetľovať, aký detský obchod sme mysleli.
Milan CH., Svrčinovec

Humusáčka to je!
Môj štvorročný vnuk obedoval pri počúvaní slovenských ľudových detských pesničiek, konkrétne Pod horou čierne psíča breše. Po vypočutí pasáže „Susedovie Mara nerada sa češe, nerada umýva” chvíľku rozmýšľal a potom zahlásil: „Humusáčka to je!”
Mária N., Nové Zámky

Slovenské Pyreneje
S troj- či štvorročným synom sme urobili túru v Pyrenejach. O dva týždne neskôr sme šli autostrádou z Bratislavy. Niekde pri Beckove sa syn pozeral na kopce po pravej strane cesty a spýtal sa: „Ako sa volajú tieto Pyreneje?”
Daja J., Francúzsko

Chcem presnú dávku!
Najvtipnejšia hláška mojej dcéry. Mala tri roky a milovala „presnídavky”, detské výživy. Zrejme dostala na ňu chuť a prišla za mnou a priateľom, že ona chce presnú dávku. Zopakovala to viackrát, až ju vytočilo, že nič neriešime, tak kričala: „Daj mi presnú dávku.” Nevedeli sme, čo chce. Plakala, nervačila a ukazovala prstom na skriňu. Stále som nevedela, o čo ide, až som ju zobrala na ruky, otvorila skriňu a ukázala na detskú výživu.
Lenka J., Žilina

Všechno bude fajn
Išla som so starším synom na vystúpenie. Mal tam byť s dvojhodinovým predstihom. S mladším synom som v tom čase išla na koláčik a kávičku. No lenže malý sa šmykol a spadol nohou a rukou do fontány. Nastalo moje zdesenie, čo teraz robiť. Stíham ísť domov, keďže nie sme priamo z mesta a cesta domov trvá určitý čas, alebo čo robiť? Ísť kúpiť nové veci alebo čo? Tak sme nasadli do auta a uháňam s ním domov. Pred dedinou sme mali semafor, tak čakáme aj tam. Už ma tlačí čas, lebo nestíham vystúpenie staršieho syna a v tom v rádiu hrajú Janka Ledeckého: „Zavři oči, všechno bude fajn.” A môj malý zahlásil: „Mami, nedurdi sa! Veď aj v rádiu hrajú, že všechno bude fajn!” Tak som sa nakoniec dobre zasmiala a smejem sa na tej príhode doteraz.
Ivana K., Topoľovka

Pije sám...
V kostole na omši, keď pán farár pri premieňaní vody na víno povedal: „Pite z neho všetci!“ moja vtedy asi štvorročná dcéra do mňa strká a vraví: „Povedal pite z neho všetci a sám vypil!“
Ria G. Obišovce

Písanie na guláš
Existuje internetová stránka „guláš“, kde sú zverejňované aj karikatúry, satira a vtipy. Čítam túto stránku a občas tam nájdem dobrý vtip hodný ďalšieho podania. Niekedy aj s deťom, kedy ho reprodukujem so slovami: „Počúvajte, aký vtip som dnes čítal na guláši.“ Synovi to zrejme dlhšie vŕtalo v hlave, pretože raz sa ma opýtal: „Tato, dá sa písať na hrniec?" Nerozumejúc sa pýtam: „Prečo sa na to pýtaš?“ Stále rozmýšľajúc odpovedal: „Možno nejakou fixkou by sa tam dalo písať... Lebo ty keď niekedy hovoríš, že si čítal na guláši, tak ako to tam niekto napísal?“
Marcel P. Horná Poruba

Pánu Bohu za chrbtom
Dcéra sa pýta v kostole otca: „Oci, a môžu ľudia sedieť aj za oltárom, keď sú tam lavice?“ Otec hovorí, že keď je veľa ľudí, tak áno. „Ja len, že sú pánu Bohu za chrbtom,“ vraví dcéra.
Emília M. Lieskovec

Únava a ticho
„Mami, a kedy mi vysvetlíš, ako sa dá vydržať ticho?“

„Ja som taký unavený, že sa mi zajtra nebude chcieť vstávať.“
Mária M. Bratislava

Otec z čias dinosaurov
„Tato, a ty keď si bol malý, tak ešte žili dinosaury?“
Pavol, Bratislava

Matematika pre mimozemšťanov
Otec vraví Evičke: „Keď piješ, nerozlievaj a dívaj sa do pohára.“ Evka na to: „No pravda, veď si oblejem oči.“

„Mami, požičaj mi svoju ruku,“ povedal Janko, keď som umývala riad. Vzal mi ruku do svojej a vraví: „Dočiahni mi prosím pohár na pitie.“

Mama vraví: „Keď chceš byť kozmonaut, mal by si vedieť matematiku, preto sa musíš dobre učiť.“ Janko odpovedá: „Načo, čo bude kozmonaut učiť matematiku mimozemšťanov?“
Dana F., Horné Vestenice

Fešák Šimi
Šimi sa ako prvák chystal na fotenie v škole. Prišiel ku mne so slnečnými okuliarmi na hlave: „No čo, mama, môže byť?“ S úsmevom som dodala: „Jasné, si fešák!“ Na to Šimi zakričal: „No vidíš ocko, nebude to ťažké zapôsobiť na dievčatá, práve som zbalil maminu!“
Adriana M., Dolný Kubín

Zábudlivý Mikuláš
Ráno na Mikuláša sme spolu s dcérou išli pozrieť do čižmy, či nám Mikuláš niečo priniesol. Dcéra príde k čizmičke, zoberie si do ruky balíček a pýta sa ma: „Mami a kde sú zhnilé zemiaky a uhlie? Mikuláš ich asi zabudol doniesť.“
Monika P. Vlková

Nemáš gitaru, nemôžeš na rande
Je večer, príjemná, oddychová atmosféra, taká nedeľná, tak vravím s vtipom synovi: „Danko, ešte sa so Samkom trošku pohrajte alebo pôjdete spinkať a my si s mamkou spravíme rande.“ A synčekova odpoveď: „Ale na to nemáte hudbu a ešte farebné svetlá, nástroje, gitara tam musí byť a ocko ty musíš mať predsa mašľu na krku.“
Daniel H., Dohňany

Všetko bude moje?
Dcéra, keď mala päť rokov, stála s úžasom pred mojou skriňou s mojím oblečením a pýta sa ma: „Mama, a keď umrieš, to bude všetko moje?“
Lenka D., Tuchoměřice





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Takto to robím ja - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >