VIDEO Očkovanie - áno či nie? Pediatrička o rizikách aj výhodách

Patricia Poprocká, 6. apríla 2019 o 07:10

Očkovanosť populácie klesá, vracajú sa choroby, ktoré sme považovali za prekonané. Štát v snahe prinútiť rodičov, aby svoje deti dávali naďalej očkovať, zvažuje, že nezaočkovaným zakáže navštevovať škôlku. Pediatrička MUDr. Anna Popracová vysvetľuje dôležitosť aj riziká očkovania. Pozrite si VIDEO TV Pravda.

Spory okolo očkovania dnes rozdeľujú spoločnosť na dva nezmieriteľné tábory. Čo si myslí detská lekárka o medializovaných prípadoch, podľa ktorých očkovanie zničilo dieťaťu zdravie?

MUDr. Anna Popracová robí pediatričku dlhé roky. Uvedomuje si, že očkovanie je pre niektorých rodičov bolestivou témou a vysvetľuje jeho dobré aj zlé stránky.






ANKETA:

Bojíte sa očkovania?

55,4%



42,4%



2,2%










Komentáre k článku:
  • používateľ nemá avatarPetenka 7. apríla 2019 o 08:39

    Minuta 3:50: Mame 3 skupiny
    1. skupina - stou nepohnete, je presvedcena o svojej pravde
    2. skupina - ockovanie chce
    3. skupina - nevie

    Myslim, ze aj druha skupina je presvedcena o svojej pravde, cize de facto mame 2 skupiny
    A) skupina - stou nepohnete, je presvedcena o svojej pravde
    A podskupina 1 - je proti ockovaniu
    A podskupina 2 - je za ockovane
    B skupina - nevie
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarAlenkam82 7. apríla 2019 o 13:50

    Telocvicne pich sem a tam, 60 deti naraz a ani jeden pripad nestretla. Otazka na pani doktorku, ak si precita, alebo skuste preposlat. S kolkymi z tich 60 deti ste sa po tej pichacej akcii este stretli? Kolkych ste pred ockovanim prehliadli poriadne, ci na neho nieco nelezie v tej hromadke? To snad uznate, ze take diete ockovat nemozno, aspon sa to aj pise v pribalovom letaku a vacsina lekarov to respektuje (snad).
    Mna nikto nepozrel. Nebol cas. U nas to nebola telocvicna, ale chodba v skole. Nebol cas, predo mnou desiatky deti, za mnou este viac. Skoncila som v nemocnici. Dodnes mam nasledky. Ale vtedy sa to netiesilo a neregistrovalo.
    Dnes sa uz zevraj registruje. Neterka mala velmi nizku vahu. Lieky a aj vakciny su kalibrovane na isty vahovy priemer. Od narodenia jej riesili cosi s krvou. Ale to nezabranilo ju 2 roky dozadu ockovat a brat, nedoktor, doveroval a dovolil. Skoncila v nemocnici. Jej lymfaticky system to nedal. Na krku mala uzlinu ako druha hlava. Neoficialne im odporucili uz neockovat a priznali NU. V karte ma "dovod neznamy". Samozrejme ju uz brat nechce dat ockovat, tak podpisal odmietnutie. Teraz malu nezoberu do skolky.
    Kamoskina / susedina sestra dala maleho zaockovat. Regres u zdraveho dzavotajuceho dietata. Uz ma 5 rokov a nehovori.
    Od kolegu sprava. Zaockovali, nadsenci, aj si priplatili, ved dietatu aj co netreba kupili. Do 3 dni v kome. Dako ho zobudili. Viem, ze ma velmi tazku cukrovku a musela s nim doma ostat. Neviem ci aj epilepsiu nie. Zevraj nahoda. Neuznali im ako nasledok.
    A mohla by som z okolia pokracovat. Ako je mozne, ze pani doktorka nic nevidi a okolo nas tolko pripadov?
    To musi kazdy poznat aspon jedno dieta s NU, aby uveril.
    Argumentuje sa rozne. Su rozne vyskumy za i proti. Su vyskumy netykajuce sa ockovania, ale z centra pre autizmus, kde zistili velke mnozstvo hlinika v mozgu autistov, viac ako u alzheimera. Ano, mmr nesposobuje autizmus, mmr neobsahuje hlinik. Ale hexa a prevenar ano. A aj vsetky tie fajne hnojiva, co sa pouzivaju. Zbera sa, zbera. A nieco to spusti. U niekoho v 1,5 roku mmr, u niekoho neskor virus.
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarAlenkam82 7. apríla 2019 o 14:56

    » m.youtube.com/watch?feature=youtu.be&v=3OqyEPQdlj...

    Nie som doktorka. Tj nazor pisany hore je len z mojej skusenosti.
    Pod tymto linkom je jedno z mnoha doktorskych a vedeckych vystupeni. Aj s titulkami
    @zareaguj


Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Zdravie - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >