Valentínska prehliadka Oravského hradu bude tento rok pri svetle sviečok

Gabriela Bachárová, 14. februára 2020 o 03:38

Sviatok všetkých zamilovaných sa bude tento rok na Oravskom hrade niesť v znamení historickej prehliadky pri svetle sviečok.

Oravský hrad.

Foto: Renáta Jaloviarová, Pravda

Riaditeľka správcovského Oravského múzea P. O. Hviezdoslava Mária Jagnešáková informovala, že valentínske podujatie s názvom Stará láska nehrdzavie sa uskutoční túto sobotu 15. februára vo večerných hodinách.

Súčasťou prehliadky hradu bude hudobné a divadelné vystúpenie. „Pozriete sa na zásnuby v šľachtických rodinách a na zvyky spojené so svadbou. Vychutnáte si neopakovateľnú atmosféru dňa zamilovaných na Oravskom hrade, kde svoj príbeh lásky prežili aj Juraj Turzo a Alžbeta Czoborová," pozvala Jagnešáková s tým, že súčasťou podujatia je aj súťaž o svadbu na Oravskom hrade a ďalšie ceny. Vstupy do hradu budú v časoch o 17.00, 17.30, 18.00 a 18.30 h.

Oravský hrad vybudovali ako „orlie hniezdo" na skale nad riekou Orava v Oravskom Podzámku. Ide o jednu z najväčších turistických atrakcií severného Slovenska. Hrad začali budovať na mieste starého dreveného hrádku po tatárskom vpáde v roku 1241. Tvorí ho rad budov sledujúcich tvar hradného vrchu a brala. V roku 1556 sa dostal do rúk Turzovcom, ktorí uskutočnili jeho najrozsiahlejšiu prestavbu. Dnešnú podobu dostal Oravský hrad v roku 1611.






Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Voľný čas - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >