V Trebišove sa uskutočni Festival kníh pod holým nebom

TASR, 17. júna 2019 o 04:38

V Zemplínskej knižnici v Trebišove sa v utorok 18. júna už po deviatykrát uskutoční Festival kníh pod holým nebom. Na verejnom priestranstve pred knižnicou v čase od 9:00 do 14:00 na návštevníkov čaká pestrá ponuka exteriérových festivalových aktivít, kde hlavnú úlohu bude mať kniha. Návštevníci sa môžu tešiť na Lesný juniáles – tvorivú dielňu, čítanie pod holým nebom, maľovanie na tvár, burzu detských kníh, pokus o vytvorenie najdlhšej záložky a rôzne súťaže.

„Outdoorová knižnica má deťom pomôcť rozvíjať schopnosť porozumieť čítanému a vyjadriť svoje myšlienky, pocity. Je to súčasť cesty k tomu, aby sme deti cez nezabudnuteľné festivalové dobrodružstvo naučili myslieť, inšpirovali ich tvoriť a realizovať svoje sny. Kniha im bude pri tom celý život užitočnou spoločníčkou i sprievodcom,” uviedla riaditeľka Zemplínskej knižnice v Trebišove Janka Vargová.

Vo výtvarnej dielni, ktorá je spojená s ilustrátorským workshopom pod názvom Cirkus z ruky, si deti budú môcť vyskúšať na svoje ruky pomocou farieb na telo nakresliť zvieratká a cirkusových klaunov, s ktorými si na záver zahrajú divadielko.

V knižnom stánku sa zvedaví čitatelia stretnú s vydavateľkou Lenkou Šingovskou a spoločne si vychutnajú kúsok Slovenska. V cykle pod názvom Slovensko – krajina plná tajomstiev nahliadnu do života našich predkov i dedičstva, ktoré tu pre nás zanechali. Štúdio T.I.M.TV pripravilo populárnu spontánnu pohybovú aktivitu – flash mob, ku ktorej sa deti budú môcť pridať dobrovoľne. Tanečnými pohybmi v rytme hudby rozhýbu malý tanečníci celý svoj organizmus a naučia sa vďaka pohybovým hrám a cvičeniam komunikovať medzi sebou nielen slovom, ale aj pohybom a dotykom. Svojou prítomnosťou festival obohatia aj ilustrátor Peter Čisárik a študentka Vysokej školy múzických umení Radka Baňacká.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Voľný čas - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >