V lesoparku na Kamzíku vzniklo nové Centrum ekovýchovy pre verejnosť

TASR, Gabriela Bachárová, 11. mája 2023 o 04:15

V bratislavskom lesoparku na Kamzíku otvorili nové Centrum ekovýchovy pre verejnosť. Slúžiť má ako zázemie na vzdelávanie detí a mládeže či školenia a odborné semináre.

Nové miesto, kde sa môžu stretávať bratislavské deti.

Foto: fb Bratislava - Nové Mesto

Obnovou prešiel celý areál vrátane arboréta so vzácnymi, viac ako storočnými stromami a novostavby. „Po rokoch sme získali tento naozaj krásny priestor, v ktorom možno odovzdávať informácie bez problémov, za každého počasia,” priblížil primátor Bratislavy Matúš Vallo.

Námestník primátora Jakub Mrva poukázal na to, že najmä deti vo väčších mestách postupne strácajú kontakt s prírodou. V najbližších rokoch sa podľa neho v ekocentre stretne tisíce detí z bratislavských škôl a budú sa vzdelávať o prírode. „Deti sa budú môcť učiť a budovať si vzťah k prírode, ktorý budú v budúcnosti naozaj veľmi potrebovať,” ozrejmil s tým, že nekončia týmto projektom. V pláne majú aj napríklad revitalizáciu územia Kamzíka.

„Centrum ekovýchovy bude slúžiť na environmentálnu výchovu, a teda na lesnícku pedagogiku,” ozrejmil riaditeľ Mestských lesov v Bratislave Marek Páva. Priblížil, že majú spoluprácu s bratislavskými školami, ktoré tam počas vyučovania posielajú triedy. „Venujú sa im naši lektori, ktorí pripravujú rôzne kurzy,” podotkol. Cez víkend sa podľa neho budú konať akcie pre verejnosť. Arborétum bude dostupné v čase, keď sa nebudú konať kurzy pre školy.






Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Voľný čas - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >