V detskom telovom mlieku našli kvasinky, ak ho máte, vráťte do obchodu

pt, 10. februára 2020 o 04:23

Používate detské telové mlieko z Alverde z predajní DM Drogerie Markt? Pozor, Úrad verejného zdravotníctva vydal varovanie, že táto biokozmetika nie je v súlade s predpísanými normami.

Problémové je toto balenie.

Foto: UVZ SR
Výrobok totiž nie je v súlade s požiadavkami normy pre detské kozmetické výrobky, zistili kontrolóri v Nemecku a Rakúsku.

„Analýzou bolo zistené, že vo výrobnej dávke 201348 s dátumom 10/2021 bol zistený výskyt kvasiniek (260 KTJ/g). Pri ďalšom testovaní výrobkov spoločnosťou bol zistený nárast kvasiniek (> 30 000 KTJ/g) vo výrobkoch počas skladovania,“ vysvetľujú.

Ako ďalej upozorňuje Úrad verejného zdravotníctva, daný produkt sa môže nachádzať aj na Slovensku.

Ide o 200 ml balenie mlieka v bielej plastovej fľaši s bledomodrým uzáverom a 2 etiketami. Týka sa všetkých výrobných dávok s dátumom trvanlivosti do októbra budúceho roka, teda „best before date: 10/2021“.

Výrobca vydal preto spotrebiteľom výzvu na vrátenie výrobkov. Taktiež bol zablokovaný online predaj daného výrobku.

Aj tento prípad potvrdzuje, že najlepšia kozmeztika pre deti je žiadna kozmetika. Ako sme už na našom potrále informovali, mydielka ani krémy deťom netreba, ak teda netrpia kožnou chorobou, čo potom posudzuje a určuje lekár. Pre zdravé deti so zdravou pokožkou je najvhodnejšia čistá voda, pre bábätká sa ešte odporúča do plienky krém proti zapareninám, ale aj tu treba byť pri výbere opatrný. Osvedčené sú slovenské rybie maste, ktoré odporúčajú aj v mnohých pôrodniciach. Sú lacné a veľmi dobre tolerované.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Zdravie - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >